ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

EVET Mİ? HAYIR MI?

EVET Mİ? HAYIR MI?

CHP hayır cephesinde yerini aldı. MHP ve BDP’de figüranlık yapıyor.

Anayasanın bazı maddelerinin değiştirilmesi TBMM’de görüşülmeye başlandığında CHP karşı çıkıyor, red oyu bile vermeden sandığı boykot ediyordu. Görüşmelerin ilerleyen günlerin de değişiklik paketlerinin meclisten geçeceğine göre bu maddeden CHP bu değişiklik paketinin 3 maddesine karşı olduklarını açıkladılar

1- hâkimler savcılar yüksek kuruluyla ilgili olanına 2- Anayasa mahkemesiyle ilgili olanına , 3- Askerlerin askeri olmayan suçlarının sivil yargıda görülmesi maddelerine karşı olduklarını. Diğer maddelere katıldıklarını, bu maddeler çıkarılırsa referanduma gerek görülmeden meclisten geçireceklerini açıkladılar.

Son günlerde CHP’nin eski Adalet Bakanlarından Seyfi Oktay’ın Hakimler Savcılar Kurulu Başkan vekili ile telefon görüşmeleri ortaya çıkınca bu maddeye neden karşı çıktığı anlaşıldı.

Anayasa Mahkemesinin şu anki yapısını genelde eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer meydana getirdi. Üyelerden birinin babası eski CHP’li bakanlardan. Birisi DSP’nin eski milletvekili, bir diğeri Seyfi Oktay’ın müsteşar yardımcısı. Şu anki Başkan hariç diğerleri de Sezer’in atadıkları. CHP kaleyi kaybetmenin telaşında. İki kör mantı yerken arkadaşına, ikişer alıyorsun mantıyı der, arkadaşı sen kör, ben kör ne biliyorsun deyince, ben ikişer, ikişer yiyiyorum da…

CHP’de “AKP yaptığı anayasa değişikliği ile yargıyı ele geçirmeye çalışıyor” diye tepiniyor. Yargı kimin elinde de el değiştirecek?

Askerin askeri disiplin suçları haricinde işledikleri suçlarının hesabını sivil mahkemelerde vermesinde ne mahzur var?

Sultan Abdülhamit dışişleriyle ilgili bir karar alacağı zaman Rusya Büyükelçisini çağırır fikrini öğrenirmiş. O ne söylerse aksini uygularmış.

CHP’de öyle, ne söylüyorsa aksini yapmakta fayda var. Evvelce de yazmıştım. 1950’li yıllarda yapılan yollara karşı çıktılar, İstanbul Boğaziçi köprüsünün yapılmasını istemediler. Ak partinin sağlık alanında ve ilaç alınmasıyla ilgili kararlarına hep karşı çıktılar. Onların dediği gibi olsaydı millet kaybedecekti. Dediklerinin aksi yapıldı millet kazandı.

Bu yazı toplam 1146 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR