ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

GÜNEYDOĞU’DA BAŞKA BATI’DA BAŞKALAR

GÜNEYDOĞU’DA BAŞKA BATI’DA BAŞKALAR

Dershanelerin kapatılmasının gündemde olduğu bir dönemde zamanın valisini ziyarete gitmiştim. Sayın Vali dershanelerin kapatılmasıyla ilgili görüşümü sordu. Milli Eğitim, devlet tarafından yapılıyor. Eğitim tam verilmiyor ki dershaneler kuruluyor. Bence devlet eğitimini tam versin dershaneler kendiliğinden ortadan kalkar. Dershaneler bilgi öğretmiyor, nasıl imtihan kazanılır onun üzerine eğitim veriyor demiştim. 

Sayın Vali “Belki buralarda dershanelerin kıymeti tam anlaşılmıyor ama Güneydoğu’da teröre karşı çok etkili, gençlere hakim oluyorlar” demişti. Burada dershaneler derken Gülen dershanelerini kastettiğini söyleyebilirim. 

Dershaneler kazandı, kapanmadan evvelde Gülen grubu ile hükümet arasında tartışmalar başlamıştı. 

PKK terör örgütüne terör örgütü diyemeyen HDP’nin Mardin milletvekili Mithat Sancar’ın geçen basında “hizmet hareketi” adıyla da söylenenleri ziyaret ettiği haberini okudum. 

Yine Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı HDP’li Kışanak’ı ziyaret ettiği ve bazı karşılıklı teklifler üzerinde görüş birliğinde anlaştıkları iddia edildi. 

Batı’da “hizmet hareketi” adını verdiklerinin PKK terör örgütü ile Güneydoğu’da mücadele ettiği propagandasını yapıyorlar. İlin en üst idaresini de buna inandırıyorlar. Şimdiyse Güneydoğu’da PKK ile sık sık görüşen HDP’li belediye başkanı ile kendilerine yakın basın organı yönetmeni görüşmeler yapıyor.

Halk bütün bunların belki detaylarıyla bilmeyebilir ama ferasetiyle 7 Haziran seçim lehinde tam bir Osmanlı tokadıyla cevap vereceğine inanıyorum.

O zaman yanında duran siyasiler ne diyecekler?

Bu yazı toplam 1114 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR