ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

HAYIRLA ANILMAK NE GÜZEL

HAYIRLA ANILMAK NE GÜZEL

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitemizin değerli Rektörü Sayın Prof. Azmi Özcan hocamızın rektörlük görevi sona erdi. Yeni rektör bugünlerde Cumhurbaşkanının onayından sonra belli olacak.

Sayın Hocamız 2015-2016 öğretim yılı dolayısıyla yaptığı konuşmadan etkilenerek 05.10.2015 tarihinde ilimize nasıl rektör adayı olarak geldiğini, rektör oluşunu şöyle anlatmıştım. “İlimizde Eskişehir Anadolu Üniversitesi’ne bağlı 2 yıllık Yüksek Okullar, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’ne bağlı 4 yıllık İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi vardı. Bunlar kurulan üniversitemizin alt yapısını oluşturdular. Buralarda öğretim görevlisi olarak çalışan Abdülkadir İlgen (şimdi profesör ve üniversitemizin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı) ile Hüseyin Sadoğlu (zannederim şimdi üniversitemizde Doçent) gazetemize geldiler. Konuşmalarını bu günkü gibi hatırlıyorum. ‘‘Şadi abi üniversitemize öyle bir Rektör adayı bulduk ki teklifimizi kabul ederse üniversitemiz ve Bilecik değerli bir idareci ve ilim adamı kazanacak. Kabul ettiği takdirde hemen kendisini tanıtıcı bir broşür basacağız.’’ dediler.

Aradan çok kısa zaman sonra her iki hocam geldiler istedikleri broşürü matbaamızda renkli olarak bastık. Bugünkü Rektörümüz Prof. Azmi Özcan hocamızın resmini o broşürde gördüm. Zannederim broşür basıldıktan bir veya iki gün sonra Abdülkadir İlgen ve Hüseyin Sadoğlu hocalarımızla beraber yanlarında broşürde resmini gördüğüm Rektör adayımız geldiler. Kendilerine hoş geldiniz faslından sonra Prof. Azmi Özcan elindeki bizim bastığımız broşürü açtı, baktım içindeki bazı yazılar karalanmış bazıları ilave edilmiş. ‘‘Ben karaladıklarımı vaat etmiyorum onları çıkaralım, yeni yazdıklarımı ilave edelim tekrar basılsın.’’ dedi.

Broşürü tekrar hazırladık, o arada tanıştık. Bana ‘‘Şadi abi ilk defa bir Bilecikli ile tanışıyorum.’’ dedi. Bu sözünü 8 yıllık görevi sırasında defalarca ‘‘İlk tanıştığım Bilecikli sizsiniz.’’ diyerek hatırlatmıştı.

Sayın Rektörümüz 8 yıllık görev sırasında ilk basılan broşürde ‘‘Ben bunları vaat etmiyorum’’ dediklerini yapmadı, vaat ettiklerini yerine getirdi. 

Yazımın başlığında 'Nüfusun Üçte Biri Öğrenci, Tamamıysa Rektör Sevgisiyle Dolu' dedim. Bu başlığı koyduğumun sebebi ikinci defa Rektör seçimi olması gerekiyordu. İlimizde ki bütün sivil toplum kuruluşları Hocamızın tekrar görevine devam etmesinde ittifak ettiler. Bu sevgi ve istek tekrar seçilmesinde etkili oldu diye düşünüyorum. Ne yazık ki kanun bir kişinin Rektörlük yapmasını 8 yılla sınırlandırmış. Böyle olmasaydı bugün yine bütün sivil toplum kuruluşları ve Bilecik halkı Sayın Hocamızın 3. defa Rektörlüğe devamında birleşirdi. Bu teveccüh herkese nasip olmaz herkeste böyle bir teveccühü gerçekleştirecek idarecilik yapamaz.”

Sayın hocamızın ilimizde sağcısından solcusuna her kesim tarafından sevilmesi, tekrarı mümkün olsa yine bütün kamuoyunun rektör adayı olacağı kesindi. Yasalar müsaade etmediği için ilimizden ayrılacağı kesinleşmiş görünüyor.

Kamuoyunun sevgisini kazanmasının mutlaka birçok sebebi var. Ben bunlardan en önemli gördüklerimden bahsetmek istiyorum. 

1- Gönlünün açık olduğu gibi kapılarının görüşmek isteyen herkese açık olması.

2- 8 yıllık üniversitemizin anarşik olaylarla anılmaması.

3- Bilecik tarihi ile ilgilenmesi, tarihçi öğretim görevlilerini görevlendirmesi ve bu hususta eserler yazdırması.

4- Üniversiteye tarihimize uygun binalar, zamanla değeri daha çok anlaşılacak kütüphane kazandırması.

5- 8 yıllık çalışmalar sırasında hiçbir usulsüzlük, yolsuzluk  olmaması.

Daha saymakla bitirmek mümkün olmayan çalışmalarıyla Sayın Hocamız Bilecik halkının gönlünde taht kurdu. İlimize hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyor, ilim hizmetinde çalışacağı yeni hayatında başarılar dilerim.

Sizleri misafir etmekten her zaman gurur duyacağız hocam!

Yeni seçilecek Rektör arkadaşımıza da başarılar dilerim. Bir gün O da uğurlanacak, aynı şekilde takdirle anılmasını temenni ederim. 

Bu yazı toplam 1325 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR