DİDEM UÇAK

DİDEM UÇAK

HOCA SEN NEREYE? BEN TERAPİYE

HOCA SEN NEREYE? BEN TERAPİYE

Panik atak yaşıyorsunuz hanımefendi siz. 

Aaaa ama nasıl olur? Sözde din hocası benim içime bir şey kaçtığını söyledi.

Takıntılarınız var beyefendı sizin. 

Ama sözde din hocası öyle demedi, bana muska verdi.

Hanımefendi eltinizle ve eşinizle aranızda sorun var. İşte biz uzmanlar bunun için varız. Doğru adrestesiniz.

Ama nasıl olur hoca size büyü yapılmış dedi.

Çocuğunuz da davranış sorunu var beyefendi.

Ama din hocası bize bu durum için üflenmiş su verdi. Hatta Adana’da çok iyi üfleyen hoca varmış, oraya da git sen işe yarar diye de söyledi.

Şeklinde devam eden nice örnekler. Asla ayıplamak değil amacım, ne haddime. Sadece uzman olarak insanlara doğru yolu göstermek görevimdir, her zaman.

Gelelim din hocalarına (tabii ki de her din hocasından bahsetmiyorum, sadece bu hataları yapanlara sözüm). Hoca, psikoloji bir bilim dalıdır ve bir sürü hastalık / sorun vardır bu bilimin içinde. İnsanlara bu türlü cevaplar vererek hastalıkların gerçekliklerini es geçmiş oluyorsun. Bunun yanında bir kaçına sizde büyü var, bir kaçına su iç , bir kaçına da içine bir şey kaçmış diyerek ve belki daha fazlasını söyleyerek insanları kandırıyorsun. Hatta ve hatta insanların korkularını daha çok arttırabiliyorsun. Halbukı kadın panık atak yaşıyor, halbuki adamın takıntıları var, halbukı adam depresyonda, halbukı kadının eşi ve akrabasıyla geçimsizlik sorunu var, halbukı çocukta kekemelik sorunu var gibi. Hadi bunları yaptın diyelim yanı uflenmıs su verdın, muska verdin bari bunun yanında bir de psikoloğa git deseydin keşke. 

Bak, benı cok ılgılendırmez aranızdakı iletişim yani  sen uflersın, o da o suyu ıcer. Ama inan bana bir uzman olarak bazı danışanları dinlerken yüreğim sızlıyor. O adamın senin üflemene bin lira vermesi senın muskana bin lira vermesı hatta Adanalara yönlendirip oraya da iki bin beş yüz tl vermesi ayıptır. 

İnsan sana sesleniyorum lütfen her zaman ilk bılımsel yolları tercıh et. Bütün sorunlar ‘’üflemeyle’’ geçseydi ya da ‘’içine bir şey kaçmış hastalığı’’ olsaydı ya da ‘’okunmus suyla’’ geçseydi bizde emek vererek yıllarca psikoloji fakülteleri okumazdık ve  psikolojı biliminde de bunca hastalık/ sorun olmazdı bunun yanında da yılllardır bu sorunları tedavi ediyor olmazdık değil mi? Hoca şimdi sen azıcık düşün bu anlattıklarımı ve vicdanını  da lütfen yanına alıver, bu arada sana da bır haller olmuş olabilir, bir su da kendıne hazırla ve iç derim ben. İnsan sana, cümlemi tekrarlıyorum ‘’lütfen sende her zaman ilk bilimsel yolları’’ tercih et. 

 

Bu yazı toplam 6168 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
DİDEM UÇAK Arşivi
SON YAZILAR