ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞINA TARAFSIZ KALMALIYMIŞIZ

İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞINA TARAFSIZ KALMALIYMIŞIZ

Muhalefetin "Diktatör" dediği Başbakan Cumhurbaşkanını, halkın seçmesini sağladı.

Anaysa referandumu oylamasında "hayır" verilmesi yönünde propaganda yapanlar bugün halkın kabul ettiği anayasadan en çok faydalananlar.

12 Eylül ihtilalini yapanlar için, anayasa değişikliği kabul edilse dahi yargılanamazlar diyerek milleti kandırdılar. Bugün ihtilalciler yargılandılar, mahkum oldular onlarda ters köşe oldular.

Anayasa değişikliği ile her vatandaşın Anayasa Mahkemesine gitme hakkı doğdu. Bu haktan hayır oyu kullananlar faydalanıyor.

80 yılı aşkın zaman içinde ilk defa Cumhur Başkanını seçme hakkı tanındı. Statükocular dış mihraklar, halka göbeğini kaşıyan adam diye bakanlar, çobanın oyu ile benim oyum bir olur mu diyenler zırvalamanın zirvesindeler.

Diktatör adını taktıkları Recep Tayyip Erdoğan sandığı halkın önüne koyuyor. Küçümsedikleri halk Cumhurbaşkanlığı için oy kullanacak.

12 Eylül paşalarının geniş yetkiler verdikleri Cumhurbaşkanlığı makamı Abdullah Gül ile el değiştirdi. 10 Ağustosta seçilmesi kuvvetle muhtemel Recep Tayyip Erdoğan, başkomutan olarak geliyor. "Seçilirsem Cumhurbaşkanlığına verilen bütün yetkileri kullanırım" diyor. Muhtar bile olamaz diyenler şaşdanaklaştılar.

Muhalefet temelsiz çatı oluşturdu. Düne kadar Ekmeleddin İhsanoğlu olan, Cumhurbaşaknı adayı olunca önce isminin "eddin" ekini kaldırdı, Ekmel İhsanoğlu olduğunu söylüyor. 

10 yıl İslam Teşkilatı Başkanlığı Genel Sekreterliği yaptı. Döneminde birçok İslam Devletlerinde değişiklikler oldu. Irak, Tunus, Mısır, Libya, Yemen, Suriye olaylı ülkelerin başında geliyor. Bu ülkeler içinde Hristiyan devletlerden müdahale edilenler oldu. İslam Teşkilatı başında olan Ekmel ne yaptı? Ne gibi değişiklik getirdi? İslam Teşkilatı askeri gücü mü kurdu?

Mısır'da seçimlerde iktidara gelen Mursi hükümetini 1 yıl içerisinde ülkeyi iyi yönetemediği iddiasıyla deviren cuntayı genel sekreterliği döneminde kınamadı.

Adaylığı açıklandıktan sonra katıldığı televizyon programında İsrail ile Filistin arasındaki savaşa Türkiye'nin tarafsız kalması gerektiğini söylediğini kulaklarımla duydum. Henüz yolun başında yaptığı bu hata bile Ekmel'in Cumhurbaşkanı olmasına mani bir haldir. 

İsrail-Filistin savaşında Türkiye'nin tarafsız olmasını söyleyen bir Cumhurbaşkanı adayına Büyük Birlik Partililerin, Saadet Partilililerin, Milliyetçi Hareket Partilililerin oy vereceklerini sanmıyorum.

Bakalım 10 Ağustos'a kadar daha ne gaflar dinleyeceğiz...

Bu yazı toplam 1129 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR