ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

MUHALEFETTE EKSİKLİK

MUHALEFETTE EKSİKLİK

İktidara ne kadar ihtiyaç varsa muhalefetede o kadar ihtiyaç var. Konumuz ilimizdeki muhalefet eksikliği var.

Daha evvelde “Hadiselerin Muhasebesi” sahifemde Taşı Gediğine köşemde “Kaybolan muhalefet aranmaktadır.

Bulanların Bilecik halkına yerinin bildirmesi önemle rica olunur” demiştim.

Maalesef aranan muhalefet henüz bulunamadı. Muhalefet yapıyormuş gibi muhalefet yapmakta işe yaramıyor.

MHP’nin muhalefet yaptığını hiç görmüyorum. Ana muhalefet partisi CHP ise yorulmuş bir hali var. CHP sadece basında yer alan haberleri araştırsada muhalefet yapsa halka yardımcı olmuş olur.

Bozüyük-Mekece yolu yapıldı. Birkaç ilçe, belde ve köyümüz giriş-çıkış yolları yüzünden mağdur oldu. Hangisinde muhalefet sesini çıkarttı? Bunların hepsini tek tek yazmama yerim izin vermiyor. Yakın tarihlerde gazetemizde haber halinde yer aldığı için okuyucularımız hatırlarlar.

Sadece şu Pazaryeri yol ayrımını ve 2-3 km’lik yerin yapılmayışı bile muhalefetin gündeminden düşmemeli.

Gelelim en son Bilecik Belediye meclisi toplantısının muhalefet tarafından başkanın sıkıştırılacağı düşüncesiyle CHP tabanının, meclis toplantı salonunda yer almasına.

Belediye Meclisi gündeminde, eski belediye binasının ticaret merkezi yapılması ve inşaatını arsa karşılığı müteahhide verilmesi var. 1 üye ile belediye meclisinde temsil edilen MHP’nin üyesi toplantıya katılmıyor.

CHP’li meclis üyeleri ise dersine çalışmamış talebe gibi, kendilerine destek için tabanından seyirci avantajını sağlamak gayesiyle gelen partili arkadaşlarını bile sukutu hayale uğratıyor ve salonu partili arkadaşları kızarak terk ediyor.

Sonra öğreniyoruz ki, CHP, belediye meclis gurubunun tamamını bir araya getirememiş. Böyle olunca da gurup kararı yok, nasıl muhalefet edeceğini bilmeyen meclis üyeleri partili arkadaşlarını bile çileden çıkartıyor.

Hadi diyelim bir araya gelip gurup kararı alamıyorsunuz. 6 senedir şehrin göbeğinde boş duran binanın kiraya verilmeyerek uğranılan zararın hesabını sormakda mı aklınıza gelmedi?

Bu yazı toplam 1054 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR