ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

MUSUL VE KERKÜK

MUSUL VE KERKÜK

Ülkemiz içinde ve dışında yaşanan olayları değerlendirirken basit düşüncelerle yorumlamayalım.

PKK belasını başımıza bela edenler kolay kolay bu beladan kurtulmamızı istemezler.

Musul ve bölgesinde bir asır evvelinden petrolün varlığından ve getireceği zenginliği kavrayan II. Abdülhamit o bölgenin tapusunu kendi şahsının üzerine alır. Bu dahiyane düşüncenin farkına varamayan müflis devlet adamları konunun üzerine gitmeyerek kapanmasına vesile oldular.

Türkiye 30 yılı aşkın ülkeyi ikiye bölmeye çalışanlarla uğraşıyor. 1970’li yıllarda baraj yapan iktidarlara karşı “Bu kadar barajdan üretilecek elektriği toprağa mı vereceksin…“ diyen politikacıların verdiği zarar da cabası. Türkiye harcadığı enerjinin %70’ini ithal ediyor.

Türkiye bir taraftan enerji bağımlılığından kurtulmaya çalışıyor. Diğer taraftan daha 15 yıl evvel eski tanklarını yeni fiyatına İsrail’e tamir ettirmeye çalışan devlet adamlarından kurtulmanın sevincini yaşıyor. Bu sevinçle ordusuna tank, uçaksavar, insansız uçak ve daha bir sürü kendi imalatı silahlarıyla ordusunu donatıyor.

Rusya, İran, Azerbaycan ve Kuzey Irak’tan gelen borularla doğalgaz ve petrol sevkiyatı yapan ülke durumundayız.

Kendi ülkesini Işid elemanlarına bir tek kurşun atmadan teslim eden Bağdat hükümeti, Türkiye’nin Barzani iktidarı ile yaptığı petrol antlaşmalarına efelik taslıyordu.

Türkiye’nin son senelerde kazandığı ekonomik istikrar, bölgede istikrarlı devlet olması bir savaş durumunda kendi ihtiyacını sağlamaya malum çalışmaları elbette düşmanlarımızı rahatsız ediyor.

Ortadoğu kaynıyor, Suriye’ye karşı Türkiye’yi savaştıramayanlar Irak üzerinden oynamaya başladılar. Şoförlerimizi ve Büyükelçilik görevlilerimizi boşuna rehin almıyorlar.

Güneydoğu illerimizde ki karışıklıklarda aynı eller tarafından kurcalanıyor.

Ortadoğu’da yaşanan olaylara en sessiz duran İsrail. Barzani’nin nasıl tavır alacağında çok mühim. Işid eğer Barzani ile kapışmazsa, Barzani’nin çift taraflı oyun peşinde olduğu muhakkak. 

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu yaptığı açıklamada çok mühim bir konuşmaya dikkat çekiyor “Lozan’daki bu maddede Irak’ın bölünmesi halinde Musul ve Kerkük’ün Türkiye’nin alacağına dair bir madde var. Bu maddenin gündeme geleceği sırada Işid Musul’u işgal ediyor“ diyor. 

Musul önemli değil mi?

SİVAS OLAYLARNI ENGELLEYEMEYENLER İKTİDAR YÜZÜ GÖRÜR MÜ?

“Yine Çuvalaldınız” başlıklı yazıma T.C. vatandaşı rumuzlu arkadaş “

Sayın ERDAL...Muhalefeti eleştirebilmek için bahane yaratacağım derken attığınız başlık,gerçekten tamda sizin durumunuza uymuş...gerçekten bu sefer "çuvallamışsınız" yahu Kılıçdaroğlu nun ifadelerinde Yılmaz ın istifasına sebep olan eylemleri desteklediğine dair tek bir ifade yok...Kılıçdaroğlu nun desteklediği, Yılmazın istifası..".hata yapan,yanlış yapan istifa ettiyse doğru yapmış,buda siyasetçilere örnek olmalı" diyor...Kılıçdaroğlu başarısız oldu "istifa etmeli"diyorsunuz....iyi de bu CHP lilerin sorunu...,ancak, sizce ülkesinin bayrağını gönderde tutamayan Başbakan ve Genelkurmay Başkanı ne yapmalı...? hepimizi ilgilendiren bu konuda bir yazı yazsanız da bizde görsek” benim çuvalladığımı söylüyor.

Sayın okurum bari cevap verirken çuvallamasaydınız.

1-“Kılıçdaroğlu’nun Yılmaz’ın istafasına sebep olan eylemleri desteklediğine dair bir ifade yok” diyorsunuz. Peki eylemlerini yanlış bulduğuna dair ifade var mı? TÜSİAD’çıyı destekleyici konuşuyor, gariban işçisine yapılan pis kokulu hareketi kınamayı es geçiyor. 

2-“İyi de bu CHP’lilerin sorunu …. “ cümlesi sizin ne kadar, sığ, egoist ve bir gün iktidara gelseniz (mümkün görünmüyor da) “partimiz iktidara geldiyse biz getirdik size ne oluyor da tenkit ediyorsunuz…” diyebilirsiniz. Bu ifade onun karşılığı.

3-Mersin’de yürütülen bayrak ile ilgili görüşlerimi yazmıştım. Benim milli ve manevi konulardaki hassasiyetimi kamuoyu iyi bilir. Başbakan bu konuda görüşlerini açıkladı. Adli ve askeri merciler gerekeni yapıyor.

Hepimiz milli meselelere aynı hassasiyeti gösteriyoruz. Ayrıldığımız nokta klasikleşmiş CHP fikri. CHP memlekete hizmetleri ile damga vurmuş her başbakana aslı olmadık iftiralarla düşürmeyi hedefledi. Ne yazık ki sizlerde bu yozlaşmış propagandanın tesirinde kalmış bulunuyorsunuz. Millet feraset sahibi, Sivas olaylarını bile engelleyemeyenlere iktidar yüzü gösterir mi?

 

Bu yazı toplam 1077 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR