ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

SAĞLIKTA SAĞLIKSIZ HABERLER GELSE DE, ŞOFÖRLER İFADELERİNDE SAĞLAM

SAĞLIKTA SAĞLIKSIZ HABERLER GELSE DE, ŞOFÖRLER İFADELERİNDE SAĞLAM

Kaynaklarımıza güvenerek, yaptığımız araştırmalar neticesinde doğru olduğuna inandığımız haberlerimiz neticesini vermeye başladı. İdari sorgulamalar başladı. Yapılan ve yapacağımız haberler idari soruşturmalarla geçiştirilecek cinsten değil. Bakanlıktan istemeyecek müfettişlerle yapılmalı.

Bozüyük'te kadrosu olduğu halde 3 yıldır geçici görevle ilde görevlendirilen bir şube müdüründen bahsetmiş ve bu şube müdürünü resmi amaçla evinden alındığını ve bırakıldığını haber yapmıştık. Hemde duyarlı bir vatandaşın mektubundan yola çıkarak.

Haberimiz üzerine bir doktorun muhakkikle görevlendirildiğini öğrendim. Sayın muhakkik bütün şöförlerin ifadelerini almış. Yaptığımız haberlerle sağlıkta işlerin sağlıklı gitmediğini yazdık. Şöförler verdikleri sağlıklı ifadelerle haberimizin doğru olduğunu teyit ettikleri haberini aldım.

Kafamı kurcalayan, bana göre bir yanlışlığı saöylemek istiyorum. Sağlık Müdürlüğü idari bir kuruluş. Şube müdürü hastane personelinden makam alarak bir üst kuruluş. Şube Müdürü kendi branş alanında hastaneyi denetleyebilir. Bir doktor amiri durumundaki şube müdürüyle ilgili iddiaları nasıl sorgulayabiliyor? Onu sorgulayacak bir üst makam olması gerekmez mi? Bu hususta bizi aydınlatacak bir makam vardır.

Resmi araçların Bozüyük 4 Eylül sokaklarında cirit attığını bir vatandaşımız fark etmeseydi bugün bunlar konuşulmayacaktı. Konuşuldukçada yeni yeni haberlere ulaşıyoruz. İleri sürülen bir iddia da şu! Sağlık Müdürlüğünde görevlendirme sadece bir kişiyle kalmadığı. En fazla bu dönemde görevlendirme adıyla ilde çalıştırıldığı, yasal olmakla beraber bir nevi ikinci bir kazanç kapısı hale getirildiği ileri sürülüyor. Gazetemizin ismini yazmadan görevlendirme adıyla il'de vazifelendirileni gündeme getirmesiyle bu personeli kadrosunun bulunduğu ilçeye gönderildiği söyleniyor. Bu da görevlendirmelerinin sulandırıldığının kabul edildiği ileri sürülen bir iddia.

Gelelim aşağıda el yazısıyla ileri sürülen iddialara

1-Burada "Düzce'ye fikir alış verişi"ne gidildiği söyleniyor. Bu iddia doğru mu? Gidildi ise hangi resmi kurumla temas edildi. Hangi tarihte gidildi ise o resmi kurumdan belgeleyici görüş aalınmalı.

2- Yolluk alındı mı? Alındıysa, daire bu fikir alışverişinde istifadesi ne oldu?

3- Bizim İl Müdürlüğününde diğer illerden bu şekilde fikir alışverişine gelen oluyor mu?

Bu yazı toplam 1200 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR