ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

SAYIN ŞEKER’İN İL KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜNÜ’DE DİLE GETİRMESİNİ BEK

SAYIN ŞEKER’İN İL KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜNÜ’DE DİLE GETİRMESİNİ BEK

İlimizin Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili olarak temsil eden Sayın Bahattin Şeker Kültür Bakanlığı bütçesi görüşülürken mecliste uzun bir konuşma yaptı. Konuşmasının sonunda ilimizle ilgili isteklerimizi şöyle dile getirdi. '' Sayın Bakanım, Bilecik İli Milletvekili olmam hasebiyle birkaç söz söylemek isterim. Bilecik İli Yenipazar İlçesinde bulunan Kanyona destek verilmesi, Bozüyük İlçesinde yeni bir Kültür Merkezinin yapımına ödenek ayrılması, Söğüt İlçemize tarihi mirasımıza yakışan yeni kültürel eserler kazandırılması, Bilecik İlinde kış sporlarının yapılmasına yönelik olanakların sağlanması, kuruluşun ve kurtuluşun beşiği olan ilimizde; Metristepe Şehitliği'nin Milli Park olarak nitelendirilmesi başlıca taleplerimizdir.  Sözlerime son verirken, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın faaliyetleri ile hedef ve projeleri dikkate alındığında, bakanlığın bütçesinin yetersiz kaldığını belirtmek isterim .''

Bu istekleri yerinde görmekle beraber bir eksikliği dile getirmediğini gördüm.  Şu anki İl Kültür Müdürü Ak Parti iktidarları döneminde 8. olmalı. Beş yıl evvel atandığını biliyorum. Atandığı dönemden 1 ay sonra falan Söğüt Şenlikleri ve Şeyh Edebalı anma törenleri başladı. Böyle mühim, ilimizin her tarafının rağbet ettiği, hatta il dışından yoğun bir şekilde ilgi gösterildiği şenliklerden sonra İl Müdürü görevine başladı. O zamanda İl Müdürü'nün bu davranışını hoş görmemiş, bakalım bunun sonu nereye varacak demiştim. 

Daha sonrada İl Müdürü hakkında haberlerimiz olmuştu. İstanbul'da EMİT fuarı olmasa ilimizde Kültür Müdürlüğü’nün varlığından bile haberimiz olmayacak. O fuara katıldığıyla ilgili haberlerle yıldan yıla varlığı anlaşılıyor. 

Bu yıl ki şenliklerde yine İl Kültür Müdürlüğü'nün izne ayrılmış olduğunu bir muhabir gazetecinin yapmış olduğu haberden öğrendim. 

Bir yıl boyunca varlığı ile yokluğu arasında bir fark olmayan İl Kültür Müdürü mühim organizasyonlar sırasında bulunmayacaksa varlığına lüzum var mı?  Böyle mühim şenliklerde izne ayrılana ne dersin, izin verene ne dersin?

Sayın Şeker'in Meclis kürsüsünden varlığı ve yokluğu arasında pek farkı olmayan İl Kültür Müdüründen bahsetmesini beklerdim...

Bu yazı toplam 1073 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR