ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

“SULTANIM UYUMUYOR DİYE UYUDUM”

“SULTANIM UYUMUYOR DİYE UYUDUM”

Karayollarıyla ilgili haberlerimizin bir yerleri rahatsız ettiği belli oldu. Yorum yapan arkadaşımız 14. Bölge Müdürlüğü diyeceğine 144. Bölge diyor. O kadar çok kızmış ki müdafaasını yapmaya kalktığı bölgenin 144. Bölge olduğunu yazıyor.

Arkadaşımız Bursa-Balıkesir yolunun 48 saat kapalı kaldığını belirtiyor. Doğru o kadar saat kapalı kalıyor. Bursa-Balıkesir 156 km. Bizim kapalı kalan yolumuz sadece (ilk karın yağdığı şelale rampası) 5 km. 10 saat kapalı kaldı. Orantıya vurursak ilimizin mağduriyeti daha fazla değil mi?

Bilecik-Bozüyük arasındaki 5 km.lik yol 10 saat kapalı kalmasıyla kalmadı. Aradan 10 gün geçtikten sonra 8 Ocak itibariyle il ve ilçeler arası bağlantı yolları kapalıydı. Yenipazar-İnhisar, Yenipazar-Gölpazarı, Bozüyük-Söğüt yolları çalışmıyordu. 

Şimdi “uzun yıllardır böyle kış olmuyordu” diyorlar. Her gün savaş mı oluyor, Allah korusun bir savaş olsa askerimizin mermisi bitse, arabalar, tanklar, uçaklar arıza yapsa bahanemiz “kardeşim yıllardır savaş mı yapıyoruz, aniden savaş çıktı mermisiz kaldık, vasıtalarımız hıza dayanamayarak arıza yaptı” mı denilecek? Eğer öyle deme fırsatı bulan olursa düşman onun sırtını sıvazlar. Kanuni atı üstünde giderken önüne çıkan ihtiyar kadın “Sultanım gece uyurken yorganımı çaldılar.” şikayetini yapar. Sultan “yorganın çalınırken duymayacak kadar uyursan” deyince; kadın “Sultanım uyumuyor diye ben öyle dalgın uyuyordum” cevabını verir. 

Trafiğe çıkanlarda idarecilerin uyanık olduğunu düşünerek yola çıkıyorlar. 

Aksayan bir kuruluşun haberini mi yaptın, bürokrasi “devletin kuruluşlarını yıpratmayalım” kılıfına sarılır. Burada hedef devletin kurumu değil, görevlilerin işini sağlam yapmaması eleştiriliyor. Eksik işten dolayı yıpranan vatandaşın hakkı ne olacak?

İlimizin bir çok yolunun bakımı özelleştirildi. Özel şirketin çalışmasını kim kontrol ediyor? İhaleyi kim yaptıysa o kontrol yetkisine sahip. İhaleyi Bölge Müdürlüğü yaptığına göre kontrolüde onun yapması gerekir. kaç yıllığına aldı bilmiyorum. Diyelim seneye bir başka firma aldı, kış geldi yine tecrübesizlik yüzünden aynı sıkıntıları mı yaşayacağız?

Yaşanan sıkıntılar gündemde tutulmalı, bakanlığa taşınmalı, ileriki yıllar için tedbir alınmalı. Faturayı iktidara çıkarttırmaya kimsenin hakkı yok. Bu böyle biline…

Bu yazı toplam 1266 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR