ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

SÜRGÜNLER İLİ OLMAKTAN KURTULALIM

SÜRGÜNLER İLİ OLMAKTAN KURTULALIM

Bir yıl evvel İl Kültür Müdürlüğüne 7 yılda 7 müdür atandığını yazmıştım. Gelenide gördük, evvelkilerinden farkını göremedik. Farkını göremedik derken çalışması yönünden, yoksa bir farklı yönü var. Kendi arabası istirahat halinde iken, hizmet aracını makam aracı olarak kullanması diğerlerinden farklı tarafı.

Esas konum bugün Kültür Müdürü değil, Çevre ve Orman Müdürü’nün tayini çıkmış. Bu vesile ile ilimize atanan il müdürlerinin hangi şartlar altında atanmasıyla ilgili. Görevini layıkıyla yapan il müdürlerine buradan teşekkür ediyorum. Sözlerime alınanlar olursa bilinki onlar gocundukları bir sebep olmasındandır.

İlimize tayin olan müdürleride tayin sebeplerini birkaç kısma ayırabiliriz.

a) Başta illerin milletvekillerinin tavsiyesi ile gelenler.

b) Eleğini elemiş duvara asmış şeklinde anlatabileceğimiz, emekliliği çoktan hak etmiş ama ayrılmıyor. Bakanlıkta, birkaç yere sık sık tayinini yapalım da emekli olmaya mecbur edelim düşüncesiyle gelenler. İlimiz bu düşünceyle gönderilenlerin illerin başında geliyor.

c) Ankara’da sözü geçen bürokratların hemşerihlerini makam sahibi yapmak için gönderdikleri;

d) İlk geldiği tayin tarihi bile unutulanlar. Araziye uyanlar.

Daha saymak mümkün. Çevre ve Orman müdürü gidiyor. Elbette yerine birisi gelecek. Bu tayini fırsat bilerek yerine gelecek olanı, onun bunun tavsiyesi yerine ilimiz yetkililerinin tavsiyesi ile gelse. Bir nevi sürgün olarak niteleyebileceklerimiz yerine içinden hizmet aşkı fışkıran getirilse diyorum.

Bu yazı toplam 1084 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR