ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

ÜRETİCİ DOMUZLARDAN ŞİKAYETÇİ

ÜRETİCİ DOMUZLARDAN ŞİKAYETÇİ

Dün "Aman ormancı, canım ormancı" türküsü boşuna söylenmemiş. Bugünde aman domuzlar, yaman domuzlar, onu kollayanlar türküsü duymaya hazır olalım

Ormancı türküsünün hangi sebeple yazıldığını duymayan kalmadı. Ormancılar bu türkünün unutulması için epey uğraşsalar da muvaffak olamadılar.

Ormancılar 40-50 sene evvel keçi hayvanının dağların gelişmesinin önlediğini ileri sürerek davarcılık yapanları keçi güderken gördüklerinde yüksek miktarda para cezası kestiler, yetmedi mahkemelere verdiler. Milleti perişan ettiler, halk keçi nesli üreticiliğinden vazgeçti. Yirmi yılı aştı ihtiyacımızı, etimizi karşılayamıyoruz. Bunun sebeplerinden biride keçiyi ormancıların yanlış teşhisi ve üreticiye aşırı baskısı oluşundan.

Şimdi yanlışlık anlaşıldı, keçinin ormana zarar vermediğini söyleyen devlet, keçi neslinin çoğalmasına teşvik hatta çoban parası veriyor. Ne yazık ki Basra harap olduktan sonra.....

Merkeze bağlı Kurtköy halkından İbrahim Akçay domuzlarla ilgili şikayetlerini gazetemize anlattı. İnternet sitemize yaptığı konuşmayı yayınladık. Elli bin kişi izlemiş. Bilal Yılmaz isimli arkadaşımız geldi İlyasça köyü adına şikayetlerini gündeme getirdi. Ne kadar domuzdan şikâyeti olan üretici varmış. Osmaneli’nden, Bozüyük'ten köylü kardeşlerimiz şikayetlerini ilgililere duyurmak için geldiler. Önümüzdeki günlerde hepsini yayınlayacağız.

Doğa Koruma Kurulu'ndan şikâyet çok fazla. Her şeyin aşırısı zarar getirir, üretici her geçen gün azalıyor, azalışının sebeplerinden biri de budur diyebiliriz. Kimse zarar ettiği işi yapmaz, üretici tarlasını sürüyor, yerini hazırlıyor, tohuma para veriyor, bitki yetiştiriyor bir akşamda domuzlar mahsulü yok ediyor. Devlet buna bir çare bulmalı. Vatandaşın dediği çok doğru "Orman etrafına devlet tel örgü çeksin, domuzuna sahip çıksın."

Domuzunda mutlaka ormana bir faydası vardır, devlet yaşamasında fayda görüyor. Bugün iş o raddeye geldi, faydasından çok zararı var. Doğa Koruma Kurumu elbette faydalı çalışmaları var. Tavşan, keklik daha bir sürü hayvan azaldı. Bunların korunduğuna memnunuz. Öte taraftan ürününü tarlasında korurken tüfeğinin alınmasını da kimse iyi niyetle düşünemez. Umarım üreticinin sesine kulak veren çıkar.

 

Bu yazı toplam 5088 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR