Doç. Dr.  BURAK ÖZTÜRK

Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK

AHİ EDEBALİ TOPLULUĞU DENEYAP ATÖLYELERİNDE

AHİ EDEBALİ TOPLULUĞU DENEYAP ATÖLYELERİNDE

Ülkemizde TÜBİTAK, SANAYİ BAKANLIĞI VE GENÇLİK SPOR MÜDÜRLÜKLERİ bir araya gelerek, geleceğimizin teminatı gençlerimizin daha küçük yaşlarda kendilerini geliştirebileceği güzel bir uygulama başlatılmıştı. Üstelik ekonomik açıdan dar boğazda bulunan ülkemizde bu faaliyetlerin artarak ilerlemesi olumlu bir gelişme. Ve artık kuruluşun şehrinde bu atölyelerden bir tanesi; Gençlik Spor İl Müdürümüz Yasin Bey ve Sanayi Teknoloji İl Müdürümüz Abdullah beylerin çalışmaları sonucunda kurulmuş durumda. Kuruluşun şehri cumhuriyetimizin 100. yılıyla birlikte, yeni nesil AHİ gençlerinin kalesi olması ümidiyle. Tabi ki Ahi Edebali vizyonuyla ve çalışma aşkıyla!

Aslında bilim ve teknolojinin ilerlemesi için gerçekten elinden geleni yapan bu iki kurum, daha önce BŞEÜ’ nün İHA eğitimlerine fazlasıyla destek vermişti. Altyapı kullanımı ve eğitimlerin düzenlenmesi için var gücüyle çalışmışlardı. Gerek genç ofis kullanımı ve gerekse sertifika dağıtımında AHİ Edebali Teknoloji Geliştirme Topluluğunun BŞEÜ de düzenlediği organizasyonlara katkı sağlamışlardı. Hatta liseli bir bayan İHA-1 ticari pilotunun yetiştirilmesi bu ekibin bir başarısıydı.

AHİ EDEBALİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME TOPLULUĞU İHA-1 EĞİTİMİ

Geçtiğimiz hafta sonu Atatürk Spor Salonunda bir şenlik havasında DENEYAP öğrencilerinin seçimi gerçekleştirildi. Kurum yöneticileri ise JÜRİ üyeliği için ekibimizden yardım istedi. Tüm ekip gençlerimizle keyifli bir vakit geçirdik. Liseliler ilginç tasarım ve teknoloji önerileriyle geleceğe biraz daha umutlu bakmamızı sağladı. Köklerini Ertuğrullardan alan bu toplumunun geleceğinin, imkân verilmesiyle ne kadar başarılı olabileceklerini bizlere gösterdi. Ortaokullar ise gerçeği söylemek gerekirse, liselilerden daha başarılı sonuçlar elde etti. Kulağa inanılmaz geliyor biliyorum ama, özellikle ailelere seslenmek istiyorum. Çocuklarınızla ne kadar iftihar etseniz azdır. Sorulara verdikleri yanıtlar ve tasarım çalışmaları keşke canlı yayınlansaydı da izleseydiniz. Gerçekten tek kelimeyle muh-te-şem-di!

GELECEĞİMİZİN TEMİNATI DENEYAP VE TEKNOFEST GENÇLİĞİ

Tek siyasi görüşü Türk Bayrağı, tek hedefi ise kayıtsız şartsız muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış bir TÜRKİYE sağlamak olan biri olarak; katkısı olan herkese teşekkür ederim. Daha ne olsun arkadaşlar? Kuruluşun şehrinde bu organizasyonun gelişmesi ve etkisinin artırılması için üstelik TÜBİTAK başkanımız bile sınavda yer aldı. Düşünün ne kadar şehrimiz için başarılı bir çalışma yapılmak istenildiğini. Umarın bu tip uygulamaların sayısı giderek artar.

TÜBİTAK BAŞKANIMIZ DENEYAP ATÖLYELERİ SEÇME SINAVINDA

Bu yazıda şehrimizde bir ahi gibi çalışan ve tek hedefi teknoloji geliştirmek olan AHİ EDEBALİ topluluğundan da bahsedelim. Ekip üyeleri Tasarım, Üretim, Malzeme, Yazılım, Elektrik, Elektronik, Havacılık, Savunma, Enerji ve Biyo-Teknoloji alanında çalışmalar yapan üyelerden oluşmakta. ESTEKFEST 2022’ de yapılan mükemmel sergiden sonra, tüm ekip artık DENEYAP eğitimlerinde öğretmen olarak gençlerimizin de yanında.  Kimisi hak ederek akademik kadro bekleyen memur, kimisi canla başla üreten akademisyen, kimisi ise vizyonlu bir lisans öğrencisi. Ama hepsi Ertuğrul Gazi & Ahi Edebali ufkuyla ve vizyonuyla, çok yakında yeni projelerle karşınızda.

AHİ EDEBALİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME TOPLULUĞU VE ÇALIŞMALARI

 

 

 

Bu yazı toplam 2539 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR