Doç. Dr.  BURAK ÖZTÜRK

Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK

Bir Garip Fuar Hikayesi

Bir Garip Fuar Hikayesi

Değerli okurlarımız bu hafta ilginç bir biçimde fuar daveti sonucunda bir organizasyona katılım sağladık. Geçen seneki kadar olmasa da arkadaşlarımızın tahminlerine göre toplamda 7000 kişilik bir ziyaretçi aldı standımız. Hocam neden yazılarınızda duyurmadınız? gibi bir soru oluşmuştur zihninizde. Bütün detayları açıklayalım hadi bu hafta köşemizde.

bir-garip-fuar-hikayesi-1.jpg

Arkadaşlar geçen seneki fuar performansımızdan dolayı yaklaşık 3 ay önce Eskişehir Endüstri ve Savunma fuarından davet almıştım. Yetkililere gerek Ahi havacılık projesinin durması, gerekse gerekli malzeme desteğini sağlayamamızdan ötürü yeni projelerde ilerleme kaydedemediğimizi belirttik. Ayrıca bu sene yol yapım makinaları üzerine bir TÜBİTAK projesi yürüttüğümüzü ve akıllı işleme tezgahları ile ilgili de proje başlangıcımız olduğunu anlattık. Bu yüzden fuara katılamayacağımızı ama üniversite adına bir stant verilmesini talep ettik.

bir-garip-fuar-hikayesi-2.jpg

Üniversitemize ait olan stantta tüm değerli akademisyen arkadaşlarımız yapılan değerli çalışmalarını sergileyebileceklerdi. Gerekli bilgi ve iletişim üniversitemiz TTO koordinatörlüğü ile paylaşıldı. Tabii biz bu konuyu unuttuk çünkü şahsımızla alakalı bir durum değildi artık. Sonuçta bir tasarımcı önüne gelen her türlü ürünün geliştirilmesi üzerine katkı sağlar. Bu bugün savunma sanayi alanıyla alakalı olurken, yarın oyuncak imalatı ile ilgili bile bir çalışma olabilir.

bir-garip-fuar-hikayesi-3.jpg

Fuara 3 gün kala bir iletişimsizlik gözlemlenmiş ve değerli rektör yardımcımız Cenk hocamız fuarı organize etmemiz adına bir çalışma yürütmemizi istedi bizlerden. Ve bugüne kadar yaşanan sıkıntıların hiçbirini tekrar yaşamayacağımız şekilde muhteşem bir organizasyon olmasına adına katkı sağladı kendileri. İlk defa bu kadar gençlerimiz rahat ve hızlı bir biçimde çalışma yaptılar. Bu kapsamda Cenk hocamız başta olmak üzere tüm katkı sağlayan arkadaşlara teşekkür ederim.

bir-garip-fuar-hikayesi-4.jpg

Bu kapsamda bizi fuarda yalnız bırakmayan birçok paydaşımız bulunmakta. Yalova model uçak derneği her zaman olduğu gibi yanimizdaydi . Genç Kanatlar Bilecik şubesi ise yeni üyeler için fuarda yerini aldı. Tabii yeni bir şey sergilemek gerekliydi. Sonuçta savunma sanayinin yer aldığı alanda stant açıyorsunuz. Bizler de diğer organizasyonlardan farklı olarak elde ettiğimiz en iyi Alfa Kurt uçağını götürdük sergiye. Burada yeni Valimize selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Uçağımızın tüm giydirme işlemlerini kendileri karşıladı. İlk ticari anlamda hafif ve muhteşem yüzey kalitesine sahip olan uçağımızın bir taşını da böylece valimiz koymuş oldu. İlk fırsatta bakanımız Varank'a imzaladığımız gibi uçağı değerli valimize de imzalatmak istediğimizi belirtmek isterim. Ayrıca fuara katılan gençlerimizin yemek masraflarından bir sorun çıktığını gözlemleyerek Ticaret ve Sanayi Odasından destek istedik. En iyi yemeği gençlerimize sağlayan yetkililerimize saygılarımı sunarım.

bir-garip-fuar-hikayesi-5.jpg

Organizasyonda Türkiye'de ilk defa yapılan insansız hava aracı motoru ile ilgili tezlerinin sergileneceğini ve ilk ticari Kamikaze dronunun getirileceğini duyan fuar yetkilileri savunma sanayi kısmında bize yer vermek istedi. Geçen sene çok yüklü miktarda ahi havacılıktan para alan şirket bu sene ASELSAN'ın Alp Havacılığın bulunduğu halde yaklaşık 60 metrekare yer verdi ücretsiz olarak üniversitemize. Katılım sağlayan ve hazırlık yapan kardeşlerime buradan tekrar tebriklerimi sunarım. Tarafım karaciğer enzimlerindeki bozukluk sebebiyle katılım sağlayamadı maalesef bu sene. Ama kendim katılmış kadar mutlu oldum yine de.

bir-garip-fuar-hikayesi-6.jpg

Arkadaşlar buradan tüm yetkililere duyuruyorum. Lütfen Bilecik'te uçak uçuracağız diyenlere veya kurumlara yüksek ücretler ödemeyin. Lütfen gelin bu atölyeye sahip çıkın. Eğer bu 6 ay içerisinde bir maddi destek bulamazsak üretim yapacak ham maddemiz kalmayacak. Geçen sene şahsi olarak 50.000 TL para harcadım atölyeye. Lütfen şahsi meseleleri bir kenara bırakalım gelin bu gençlere birlikte sahip çıkalım. Bundan sonra da inşallah saha istanbulda dirilişin şehri olarak yerimize alalım.

Bu yazı toplam 1959 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR