Doç. Dr.  BURAK ÖZTÜRK

Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK

Edebalı Projesine Davetiye

Edebalı Projesine Davetiye

 

Bilecik – Sakarya gazetesinin değerli okurları, aslında bu sayıda Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Sayın Talip GEYLAN’ın ‘’Devletin Kurumlarından Kripto Unsular Arındırılmalıdır’’ temalı konu hakkında yazmayı planlamıştım. Ama bu hafta şehrimiz için çok daha önemli gelişmeler yaşanmış durumda. Bu yüzden gündem yaratacak davetimizden önce, değerli Genel Başkanımızın bu söyleşisini tüm halkımızın okumasını tavsiye ediyorum. Devlet işleyişinde bilerek ve isteyerek çarkların nasıl çalışmaz hale getirildiğini ÖSYM örneğiyle sayın Genel Başkanımız bizlere açıklamış. Umarım diğer kurumlar için de bu tip açıklamalar bir daha kamuoyunda yer almaz diyerek, Dirilişin Şehri için önemli bir proje hikâyesi ve davetiyesine geçiş yapalım.

Belirli bir süre önce Savunma Sanayi Teknolojileri sevdalısı, sevdiğimiz bir arkadaşımızdan ‘’Eskişehir’de fuar var ‘’TAI, STM, Havelsan, Aselsan ve Roketsan’’ orda, gidelim de görelim hocam’’ diye bir mesaj almıştım. Tabi ki çok sevinmiştim bu habere, yerli ve milli teknoloji sevdalısı bir akademisyen olarak. O gün nerden bile bilirdim? Bir motor yapacaksın sonra da bir uçak, bide bakmışsın X-San yaptığın tüm prototiplerin hepsini satın alacak. Merak etmeyin asıl bomba bu haberden sonra patlayacak! Maalesef X-San ismi gizlilik gereği basında hiçbir zaman açıklanamayacak.

Resim önizleme

İlk prototiplerin satışı sonrası elde edilen gelir; AHİ HVS yönetimi tarafından nitelikli İHA ve 120 – 240 kg arasında Turbo Probe Motor projesi geliştirmek için BŞEÜ’ de Ar–Ge faaliyetlerine ayrıldı. Danışmanlığını yürüttüğümüz projenin geliştirilebilmesi amacıyla daha fazla miktarda yatırıma ihtiyaç duyulmakta. Hem projenin tanıtımıyla yeni yatırımcılar bulma, hem de satış talebi toplamayla üretim hedefi belirleme adına, bu fuara katılmanın gerekliliği ortaya çıkmıştı artık. Ama sorun şu ki tüm gelir fuarda yer kirasını bile karşılamaya maalesef yetmiyordu. Ama üzülmeyin ufak bir şiirle duyuralım Edebalı Projesinin akıbetini inşallah!

Aziz ve azim olandadır takdir hakkı, sen sadece levh-i mahvusta kayıtlı olan kadar haktarsın dünya tapusunda.

Ey bire gafil ne çabuk unuttun? Güçsüz topal sivrisineği o bedbaht firavunun karşısında.

İşte öyle bir hikâyeyle Ahi Edebali Ekibi olarak yer alacağız,  biiznillah haftaya savunma sanayi kısmında.

50,000 ziyaretçi önünde yüce gönüllü Alplerle, Eskişehir’de yapılacak olan İkinci Endüstri fuarında.

 

Kaliteli AHİ HVS motorları ve Hedef uçak olarak satılan örnek AHİ Edebali V3 projesinin tanıtımıyla.

Gönüllerinde yer alan Diriliş Ruhlu bir garip araştırmacıyla, 18 ekim günü TÜYAP Fuar Alanında.

Ayrıca teşekkürü borç biliriz bu kapsamda bizlere yardımcı olan tüm BŞEÜ Rektörlük çalışanlarına.

Bilim ehli Sayın Bilal valimizden başka, selam olsun bizlere tohum sağlayan güzel insan Fikret Başkana

KOSGEB Dergi de projemiz hakkında bir haber yapmak istedi. Bu kapsamda dergide yer alması muhtemel bir paragrafı siz değerli okurlarımız; kadim başkent halkına ayrıca paylaşmak istedim. Fuarda buluşmak ve tanışmak üzere sağlıcakla kalın.

AHİ HVS ismini nereden alır?

AHİ HVS; Abdülkadir Huzeyfe ve İbrahim kardeşler ortaklığında üretim hattını Ostim'de sürdüren Emin Maksan sanayi kuruluşunun Bilecik ilinde yapmayı düşündüğü bir yatırım fikriydi. Proje geliştirme önerisinde bulunan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Öğretim Üyesi, Doç. Dr. Burak Öztürk’ ün tavsiyesiyle ‘’AHİ HVS’’ ismi; bu 3 ortağın isimlerinin baş harfleri yan yana yazılarak elde edilmiştir.

Kuruluşun ve dirilişin şehri olan Bilecik’le Ahilik Kültürünü bir araya getirerek yeni bir oluşum macerası başlatılmıştır. Özellikle Osmanlı'nın köklerini oluşturduğu Bilecik şehrinde kuruluşun simgesi haline gelen Şeyh Edebali hazretlerinin tarihte Ahi Evran hazretleri ile bir ilişkisi bulunduğu düşünülmektedir. Aynı zamanda kaliteli ürün imalatı, ekonomik denge, sosyal hayat ve kültürel miras bakımından Şeyh Edebali hazretlerinin ahilik öğretilerini benimsediği bilinmektedir. Ayrıca Bilecik'te Osmanlı'nın kuruluşuna ve kurulduktan sonra ticari & ekonomik faaliyetlerin yürütülmesine bir ahi lideri olarak katkı sağlamıştır.

Ülkemizde seri üretimi yapılmayan, bulut altı görevleri icra edebilecek bu iki zamanlı düşük irtifa motorların geliştirildiği KOSGEB projesinde; tarihte gayri Müslimlerin mallarına karşı, daha kaliteli ürünler ortaya çıkarmak, usta çırak ilişkisini düzenlemek, yeni çırakların usta olana kadar hem mesleki açıdan hem de ahlak bakımından kaliteli bir eğitim öğretim düzeni sağlamak için yararlanılan ahilik öğretilerinin bir sonucu olarak AHİ HVS ismi benimsenmiştir. Teknoloji ve sanayi için, ahlaki bir eğitim & üretim felsefesine yakışır bir biçimde, bu üç yatırımcı AHİ HVS ismiyle Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde bir teknoloji geliştirme şirketi kurmuşlardır.

 

Bu yazı toplam 2309 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR