Doç. Dr.  BURAK ÖZTÜRK

Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK

Ey Nefis Ölüm Var!

Ey Nefis Ölüm Var!

Geçen hafta Eskişehir Fuar alanında, şehrimizde geliştirilen AHİ HVS ürünlerinin sergisine yoğun bir ilgi vardı. Dirilişin kadim başkentine yakışır bir ekip ve ürünlerle BŞEÜ ve AHİ Havacılık olarak, temsil ettik tüm halkımızı fuar alanında. Yurt dışından genelkurmay heyetlerinden tutun da birçok STM üyesi AHİ V3 R0 ürününe talip oldu. Elhamdülillah Rabbime, biten bir KOSGEB projesini; ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN ve TEI’ nin yer aldığı organizasyonda sergilememizi nasip etti. Bu durum her ne kadar bizim mutlu olmamızı sağlasa da, ‘’Ey Nefis Ölüm Var’’ demek geliyor kendime. Şu an tam zamanıdır belki de.

İnsan olarak elde ettiğimiz şeylerin başarısını kendimizden bilirken, başarısızlıklarda kadere isyan etmeye meyilli yaratıklarız. Bizi insan olarak hayvanlardan ayıran en büyük temel faktörler ise idrak ve tasdiktir. Yani bir olayın doğruluğunu anlar ve kendi nefsimizle girilen bir iç muharebe sonucunda bir eylemde bulunuruz. Nefsin derecelerine ve sahip olduğun kültüre göre bu doğruluktan sapma payı farklılık gösterebilir. Zaten ehli kitap inancına sahip olan tüm dinlerde bu şekilde bir mücadele ve kazanma yolları anlatılır.

Tabi ki de yalnızca mizan ve terazi; insan için kurulur huzur mahşerde. İnsan arzuları ve başarı hırsı bu günü unutur genelde. Sanki bir bilim kurgu dizisidir göklerin dürüldüğü ve bir saman gibi etrafa savrulduğu zaman. ‘’Kişinin kıyameti ise ölümüdür’’ der efendimiz bizlere. Ayrıca ‘’ölümü çok hatırlayınız’’ demiş değil mi çoğu zaman? Arkadaş bugün bu proje başarılı olur, yarın olmaz. Bugün âlimsin, yarın zalim. Birde bakmışsın kalmamış yürüyecek halin. ‘’Neden hiç ölmeyecekmiş gibi yaşarsın ey bedbaht?’’ derim kendi kendime.

Rabbim ‘’gençliğini nerde geçirdin ve paranı nasıl kazandın?’’ diye sorar İslam inancı anlatılarında tüm Müslümanlara. Aslında benim var bir cevabım, ama ne kadar bu konuda kararlıyım? Bugün bana sağlanan imkânlarla devletime ve milletimi hizmet etmek isterim daima. Hiçbir alet ve edevatı gizlemeden ve saklamadan kullandırırım tüm arkadaşlarıma. Tüm gençler benim için patrondur, nasıl unuturum beytülmalden aldığım maaşı. O yüzden bu şekilde, sadece ama sadece eğitim ve üretim için çalışırım.

Kalp kırmamak için uğraşırım. Son noktaya gelmeden tepki vermemeye çalışırım. En büyük kazanç insandır der dolaşırım. Engelsiz bir hayat olsun diye, bu kadar yarışırım. Dedik ya ama ne kadar kararlıyım? Sadece sözde değil, tüm kalbimle Türk bayrağı ilelebet hür olsun diye uğraşırım. Gel yapma kardeşim değmez bu dünya malına. Hangi güzel yüz toprak olmadı? Hangi zengin meteliksiz mezara konmadı? Bu yol kavga ile bitmez, böyle yaparsan gönlün hiç gülmez.

Değerli okurlarımız aslında bu hafta fuar hakkında yazacaktık. Haftaya sizlere foto galeri eşliğinde güncel gelişmeleri içeren yazımızı ve Bilge Edebali projesini açıklamaya çalışacağız. Hayırlı günler dileriz.

Bu yazı toplam 2201 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR