ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Vedat Kazıcı neden görevine dönemedi?

Vedat Kazıcı neden görevine dönemedi?

Vedat Kazıcı, iki dönem Gölpazarı Belediye Başkanlığı yaptı. Belediyeyi borç batağından aldı. İki dönem başkanlığı sonunda belediye eskiye göre borçlarından epey kurtulmuş oldu. Üçüncü dönem için aday oldu ama kaybetti. Bilecik Belediyesi CHP’nin eline geçince, milletvekili Yaşar Tüzün, Semih Şahin istemese de Kazıcı’yı Bilecik Belediye Başkan Yardımcılığına getirmesini sağladı.

Semih Şahin Kazıcı’yı görevden almadı ama, Kazıcı bir gün odasına geldiğinde sadece bir masa ve sandalye ile karşılaşınca kendisini görev azlinden daha kötü hissetti. Milletvekili Tüzün Kazıcı’yı Bozüyük Belediyesi’ne başkan yardımcısı yaptırmaya muvaffak oldu.

Bilecik Belediyesi’ndeki meşhur rüşvet skandalı sonrası, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Semih Şahin’in yerine Melek Mızrak Subaşı başkanvekili olarak göreve geldi. Yaşar Tüzün Kazıcı’yı yeniden Bilecik Belediyesi Başkan Yardımcılığına getirtti. Kazıcı aynı zamanda Kayı A.Ş.’nin de başkanlık koltuğuna oturdu ama Kayı A.Ş. iflas etmişti. Başkanvekili Subaşı iflası basın aracılığıyla kamuoyuna duyurmuştu. Kayı A.Ş.’nin başına geçen Kazıcı’nın şirketi kâr eder duruma getirdiği biliniyor.

Milletvekili seçimleri yaklaştı, Tüzün parti içerisinde muhaliflerini nasıl ekarte edip aday olacağının hesabını yaparken, bir taraftan da 2’nci sıra adayını kimi yapayım diye düşünmeye başladı. Bugüne kadar hep arkasında durduğu Kazıcı’yı belediye başkan yardımcılığından istifa ettirip 2’nci sıra milletvekili adaylığına yazdı. İlimizde 2 milletvekilliğine ne iktidar ne de muhalefetin kazanması mümkün olmuyor. Nitekim Kazıcı’da olamadı. Seçimleri kazanamayanların tekrar eski görevlerine dönme hakları var. Seçimlerden sonra Kazıcı belediye başkan yardımcılığı görevine dönmedi. Vedat Kazıcı’nın İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğüne getirildiğini öğrendim. Milletvekili Tüzün Başkanvekili Subaşı’na sözünü geçiremiyor mu? sorusunu kamuoyu konuşmaya başladı. Çünkü başkan yardımcılığına dönemedi.

Seçimi kaybeden CHP’de genel merkez karışık, birçok ilde de suların durulmadığını basın kaydediyor. İlimiz CHP’de ve sahip olduğu belediyede de dengeler kavgası olduğu ileri sürülüyor. Kazıcı’nın eski görevine dönememesi de iddiaları doğrulamıyor mu? ne dersiniz.

Bu yazı toplam 3611 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR