Doç. Dr.  BURAK ÖZTÜRK

Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK

Mübarek kurban bayramınız kutlu olsun

Mübarek kurban bayramınız kutlu olsun

Değerli okurlarımız bugün bayramın habercisi olan arefe günü. Yarın akrabalarımızla birlik ve beraberlik içerisinde geçirmeyi ümit ettiğimiz Kurban Bayramı. Tüm Müslüman kardeşlerimizin bayramı hakkıyla geçirmesi dileğiyle.

Kurban bayramında kesilen hayvanların etlerinden ziyade, Müslümanların niyetleri ve takvaları Rabbimize ulaşmaktadır. Bu haftaki yazımda bu konu ile ilgili bir yanlış yapılan uygulamayı siz değerli okullarımıza aktarmak istedim.

Geçmiş bayramlarda büyüklerimizden ve hocalarımızdan şu şekilde Kurban bayramında et taksimi yapılması gerektiğini işitmiştik. Kurbanlığın etinin üçte biri ihtiyaç sahiplerine dağıtılmalı, üçte biri gelen misafire yedirilmeli ve ancak kalan üçte biri sonra yenilmek için ayrılırdı.

Maalesef son 3-5 yılda bilhassa buzlukların çıkması ile birlikte etin çoğunun buzluğa atıldığı, ayrıca hak sahiplerine değil sevdiklerimizi fazlasıyla ikramın yapıldığı bir düzen oluşmuş durumda. Bu konuda hutbelerde ve halkın ulaşabileceği mecralarda olması gereken emri bil maruf gereği anlatılmalı.

Bu kapsamda ben de bu hafta köşemde eksik olarak gördüm konuya dikkat çekmek istedim. Et fiyatlarının ateş pahası olduğu şu günlerde çevremizde gerçekten birçok ihtiyaç sahibi bulunmakta. Biz de bu et taksiminde asıl hak ve ihtiyaç sahiplerine etimizin belirlenen parçasını ulaştırmak zorundayız.

Bilhassa yetimler, talebeler, ihtiyaç sahibi yaşlılarımız ve engellilerimizin aileleri öncelikli yardım verilmesi gereken kişiler olmalı.

Asla unutmayalım bu bayram buzluğumuzda et stoğu yapma günü değildir. Ayrıca ancak ve ancak niyetimiz ve rabbimizin katındaki takvamız rabbimizin nazarında değerli olacaktır.

Bu yazı toplam 1590 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR