ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Yüzde 200 personel alırsanız şikâyet hakkınız olmaz

Yüzde 200 personel alırsanız şikâyet hakkınız olmaz

İller Bankası’nın Bilecik Belediyesi’ne eksik para gönderdiğini Başkan Vekili Melek Hanım şöyle ifade ediyor:

“Bizler İller Bankasından kötü bir haber bekliyorduk. Çünkü seçim sürecindeyiz. Bize mutlaka para göndermeyecekler diyorduk. Bizim 750 çalışanımız var ve 11 milyon 850 bin TL kadar her ay ödeme yapıyoruz onlara. Bu ay İller Bankasının bizlere gönderdiği para 11 milyon 300 bin lira. Maaş ödemeye bile yetmiyor bırakın hizmet yapmayı. Normalde 25 milyon TL göndermeleri gerekirken, bu rakamı gönderdiler. Bunu şunun için söylemek istiyorum. Siyaset yapmak, birilerinin canını yakmak değildir. Çünkü örneğin bu akşamki çorbayı yapan da bizim çalışanımız, yol ve caddelerde çalışan da bizim personelimiz. Her birisinin ayrı ayrı ihtiyaçları var.”

AK Parti, Selim Yağcı başkanlığında belediyeyi aldığında yekün personel sayısı 180. 15 yıllık AK Parti döneminde alınan 100 personelle yekün 280 olmuş. Şehrim büyümesini göz önüne aldığımızda normal görebiliriz.

CHP başkanlığında 280 ile devralınan sayı 4 yıl içinde bizzat başkanın ifadesiyle 750’ye çıkıyor. Gerçi bu sayının 850 olduğu iddiaları da konuşuluyor. Ama biz yine de başkanı sözlerine inanalım. 4 yılda personel sayısında hemen hemen yüzde 200 artış olmuş. Ne yazık ki hizmette artış göremedik.

İl Özel İdaresi 250 civarında bir personelle il çapında hizmet veriyor. 250 köyün yol, su, alt yapı, köy konakları vesaire hizmetlerini ifa ediyor. Bilecik Belediyesi sadece kent merkezinde 3 katı personelle çalışıyor. Melek hanım, “İller Bankasının bizlere gönderdiği para 11 milyon 300 bin lira. Maaş ödemeye bile yetmiyor bırakın hizmet yapmayı. Normalde 25 milyon TL göndermeleri gerekirken, bu rakamı gönderdiler. Bunu şunun için söylemek istiyorum. Siyaset yapmak, birilerinin canını yakmak değildir.” diyor.

Siyaset yapmak belediyeye partili yandaşları doldurmak mıdır? Gelen paraları maaş olarak dağıtıp halka hizmeti engellemek midir?

Yapılan hataları iktidara yüklemek doğru mudur?

Bu yazı toplam 2450 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR