Doç. Dr.  BURAK ÖZTÜRK

Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK

Ramazan Bayramınız mübarek olsun

Ramazan Bayramınız mübarek olsun

Mübarek ramazan ayı huzura, berekete ve sağlığa haberci olmuştur herkes için. Rabbim bir mübarek Ramazan ayına daha kavuşmamızı nasip eder inşallah. Bu bayram küskünler barışır ve hep beraber aile olmanın doğal güzelliğini yaşarız.

Değerli okullarımız son bir yılda yapılan testlerde şeker hastalığı ile ilgili bir sorunum olduğu Doktorlar tarafından tarafıma bildirildi. Özellikle insülin direnci yüzünden şekerimin düştüğünü gözlemlediler. Yemekten 3 saat sonra yapılan ölçümlerde 75'e kadar şeker de azalma ölçüldü. Gerçekten bu sorun yüzünden hem daha fazla yemek zorunda kalıp hem de kilo problemi yaşamaktaydım.

Ramazan ayında ise oruç tutmakta sorun yaşayacağımı düşünüyordum. Eşimle birlikte birkaç gün test yapıp aynı problemin devam etmesi durumunda sağlık problemleri yüzünden niyetlenmemeyi düşünmüştüm. Ama ilginç bir biçimde ne elde bir titreme ne de aşırı bitkinlik belirtisi oluşmadı. Hatta bir hafta sonu yaptığım ölçümlerde iftara yakın sürelerde şekerimin 100'ün üzerinde olduğunu gördüm. Ramazan ayında başıma gelen bu olay; yani bu mübarek ayın bereketi ile normal değerlerine dönüşmesi gerçekten beni çok mutlu etti ve siz değerli okurlarıma paylaşmak istedim.

Yakın dostlarımla konuştuğumda onların da benzer durumlar yaşadığını anlattılar. Ramazan ayının insan vücudu için ne kadar önemli bir tedavi yöntemi sunduğunu aktardılar. İnşallah halkımız bu şifa dolu ayın tüm dertlere derman olan etkisinden faydalanmıştır. Böylesine Müslümanlar için bir ödül olan mübarek günlere Rabbim tekrar kavuşmayı nasip etsin.

Bu yazı toplam 1853 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR