ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

ANA YOLUMUZ, KÖYE GİRİŞ YOLU GİBİ

ANA YOLUMUZ, KÖYE GİRİŞ YOLU GİBİ

Yıl olarak ne kadar oldu tam bilmiyorum ama 6 sene olmuştur. Zamanın Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen'di. Karayolları Genel Müdürlüğü de Bayındırlık Bakanlığına bağlıydı.

Bakan Ergezen, Bilecik'e geldiğinde Söğüt'e gitmişti. Söğüt yolunuda yapılması için o zaman karar verilmişti. Bakan'a hitaben açık mektup yazmıştım. Karayolları olarak Bursa Bölge Müdürlüğüne bağlı olduğumuz için, açık mektupta ilimizin yol sıkıntılarını dile getirerek, Bölge müdürünün Bursa İl Müdürü gibi çalıştığını yazmıştım.

Sakarya Gazetesi'nde Muhabir olarak çalışan (o zaman) şimdi İHA'nın Muhabiri Ziya Beşkardeş bakan Ergezen'e gazetemizi vermiş. Gazeteyi ve açık mektubu okuyan Sayın Bakan “Şadi Bey'in yazdıklarına katılıyorum. Bilecik'le ilgili çalışmalar yapılacak” diyor.

İlimizden ayrılışından 2 gün sonra bakanın basın danışmanı beni aradı. Bursa Bölge Müdürünün arayacağını, kendisine gereken talimatın verildiğini söyledi. Aradan kısa zaman sonra ismimin Feridun olduğunu hatırladığım Bölge Müdürü aradı. Diğer konuşmalardan bahsetmeyeceğim. Çünkü Bozüyük-Merkece yolu olduğu için lüzum kalmadı.

Sayın Müdür “Bölge Müdürü, Bursa İl Müdürü gibi çalışıyor.” sözüme çok kırıldığını, kendi bölgesine bağlı bütün illere eşit davrandığını söyledi. Bilecik'in Eskişehir istikametinden beraberce bir araba ile giriş ve çıkış yapmaya davet ettim. Aynı şekilde Bursa'ya da giriş ve çıkış yapalım. Bilecik'e giriş ve çıkıştan sonra mahcup olacağını söyledim. Bir yıl gibi kısa zaman sonra o Bölge Müdürü görevden alındı.

Bunları neden hatırladım ve hangi sebepten yazıyorum. Geçen hafta Belediye Başkanı Selim Bey, ilimizin 5 km uzağından geçen çevre yoluna il merkezine en cazip mahalden bağlantı kurulması için evvelce Ulaştırma Bakanlığı'ndan söz alındığını aradan geçen zaman içerisinde yapılmadığını, yapılmasında zor hale geldiğini söyledi.

Aradan bunca zaman geçiyor halen Eskişehir'den ilimize giriş yolu köy yolundan farksız. Çıkış Küçük Sanayi kavşağı hariç nispeten iyi diye biliriz.

Başkanın teklif ettiği bölgeden çevre yolu bağlantısının yapılması en isabetli yer. Küplü istikametinden soğuksu ve istasyon'dan itibaren de yolun il'e girişe yakışır hale getirilmesi gerekir.

Ekim ayının başında il koordinasyon toplantısı var. Sayın Bölge Müdürü mutlaka geleceklerdir.İl'e yakışmayan bu giriş yolları ve belediye başkanının çevre yoluna yapılmasını istediği bağlantının ısrarla dile getirilmesi gerekir. Hatta, Demirköy, Küplü, Bayırköy ve diğer yerleşim yerlerinin sıkıntılarının giderilmesi için Bölge Müdürüne sabır taşının çatlamak üzere olduğu hatırlatılmalıdır.

Sayın iktidar milletvekili'de bu sıkıntılarının varlığından zaten haberdar. KİT Komisyonu Başkanlığına seçilmesinden dolayı bütün Bilecik halkı sevindi. Komisyon başkanlığının elbette avantajlı tarafları da vardır. Bu avantajlar kullanılsa da ilimize gelen yabancılar vilayete girdiklerini anlasalar.

Bu yazı toplam 1051 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR