ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

AYASOFYA AÇILDI

AYASOFYA AÇILDI

“Zulüm 1453’te başladı.” Diyenlere Ayasofya’nın açılmasıyla onlar için kara gün 10 Temmuz Cuma günü 2020 tarihinde başladı. Hristiyan dünyasından çekinenler, korkanlar Türkiye’nin müstemleke ülkesi olmasını isteyenlerdir. 

Üstad Necip Fazıl Kısakürek “Ayasofya’yı kapalı tutmak, Yunanlıya “Ben yapamıyorum; sen gel de kendi hesabına aç!” demekten farksızdır. Gençler! Bugün mü, yarın mı bilemem! Fakat Ayasofya açılacak! Ayasofya’yı, artık önüne geçiremez bu sel açacak... Bekleyin gençler!.. Biraz daha rahmet yağsın... Sel yakındır.” Diyor yıllar evvel. Yine Osman Yüksel Serdengeçti “ Ayasofya! Ey muhteşem mabed! Merak etme. Fatih’in torunları yakında bütün putları devirip seni camiye çevirecekler. Gözyaşlarıyla abdest alarak secdelere kapanacaklar... Tehlil ve tekbir sedaları boş kubbelerini yeniden dolduracak. İkinci bir fetih olacak...” dedi ve gerçekten ikinci bir fetih gerçekleşti.

Geçtiğimiz ay kaba bir adam Ayasofya’nın açılmasını istemediğini, hatta Sultanahmet Camii’sinin de müze yapılmasını istemişti. Ayasofya’nın açılmasına İslam alemi sevinç içinde karşıladı. Kaba kaba düşünenler için yas günü, yasınız bol olsun.

OSMANLI DÜŞMANLIĞINA SEBEP OLANLAR RAHAT UYUYABİLİYOR MU?

İYİ Parti desteğiyle Ak Parti’ye ve Selim Yağcı’ya kızarak CHP’li Semih Şahin’in Belediye Başkanı seçilmesine vesile olanlar yaşatılan Osmanlı düşmanlığından memnunlar mı? Osmanlı’nın yaptırdığı binada çalışmalarını yürüten başkan geldiği günden itibaren Osmanlı düşmanlığı yaptığının son örneği Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezinin önündeki Kayı Boyu anıtını kaldırmasıyla gösterdi. Her yapılan yıkıma bir bahane ileri sürülür, belediye buna da bir kılıf uydurarak açıklama yaptı.

Ayasofya’nın açıldığı saatlerde Kayı Boyu anıtının kaldırılmasını Bilecik Halkı unutmayacak. Kimlerin intikam duygusuyla hareket ettiğini daima hatırlayacak. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ayasofya için hükümete “ Açacaksanız açın.” demişti. Başkan Semih Şahin ve ekibi genel başkanlarının sözünü bile hiçe sayarak Ayasofya’nın açılışını protesto edercesine aynı saatlerde Kayı Boyu anıtını kaldırdı ve halkımızdan bir nevi intikam aldı.

Muhabesebesini halkımızın vicdanına bırakıyorum.

Bu yazı toplam 2112 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR