ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Azerbaycan Gitti Gidiyor

Azerbaycan Gitti Gidiyor

Ermenistan Azerbaycan’a ait Dağlık Karabağ toprağını 30 yıl evvel işgal etti. Tabii Rusya’nın desteğiyle bunu gerçekleştirdi. Zaman zaman Ermenistan Azerbaycan sınır hattında tahrik edici atışlar yapıyordu, Azerbaycan cevap verse de devamı gelmiyordu. Bir hafta evvel Ermenistan yine saldırıya geçti. Azerbaycan bu sefer şiddetle karşılık verdi ve halende devam ediyor. Azerbaycan 30 yıl evvel kaybettiği topraklarını tamamen almadıkça savaşa son vermeyeceğini ilan etti. Ermenistan’ın çöküşünü gören teşvikçileri ABD, AB, Rusya “Ateşkes antlaşması” yapılmasını dillendirmeye başladılar.

Azerbaycan’ın yanında olduğunu Türkiye ve Pakistan açıklama yaptılar. Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi; Milliyetçi Hareket Partisi ve İyi Parti kardeş Azerbaycan’ın yanında olduklarını ortak imzalı bildiriyle duyurdular. HDP ise her zaman olduğu gibi Türkiye lehine olan her olayda olduğu gibi yine imza atmadı Ermenistan’ın yanında yer aldı.

FETÖ’cülerin ilimizde devletimiz aleyhine yaptığı gizli toplantıyı haber aldığımızda haberimizin maşeti şuydu “Maaş devletten, Emir kimden” aynı sözü HDP içinde söyleyebiliriz “Maaş devletten, Emir kimden” yani sahibinden yiyip komşunun holluğuna yumurtlayan tavuğunu bu huyundan vazgeçirmeyen sahibi bir gün tavuğu keser. Devletten maaş alan, devletten seçim parasını alanların buna rağmen ihanetine devam edenlerin sesi ne zaman kesilecek, susturulacak.

Türkiye Azerbaycan’ı desteklediğini, her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu açıkladıkça, bu durumu sanki suçmuş gibi gösteren ABD, Rusya, AB ülkeleri başta Fransa Ermenistan’ı desteklemeyi hakları olarak göstermekte.

Onlar bir nevi haçlı anlayışıyla böyle davranmaktalar. CHP Milletvekili, CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Danışmanı Ünal Çeviköz “Maalesef, bir yandan Türkiye’den Azerbaycan’a silah yardımı ve bazı söylentilere göre de bir takım milis, ya da cihatçı grupların aktarıldığı şeklinde haberler var” dedi.

Yine CHP Milletvekili İlhan Cihaner 30 yıldır Azerbaycan toprağını işgal eden Ermenistan için hiçbir söz etmezken, Azerbaycan’ın Ermenistan’a saldırısına karşılık başarılı ilerleyişi karşısında “Azerbaycan’ın ve Ermenistan’ın yoksul çocuklarının hayatları, iktidarlarını savaş çığırtkanları ve düşman üretme üzerine kuran siyaset elitlerinin tercihlerine feda edilemez” diyor. Adama sen otuz yıldır neredeydin niye demeyelim.

HDP ‘nin Ermeni soyundan Milletvekili “Karabağ’da mevcut durumu değiştirmeye çalışan Azerbaycan ve Türkiye’dir” diyor. Ermenistan’ın 30 yıl evvel Rusya’nın desteğiyle Azerbaycan toprağını işgal ettiğini saklayan bu adam hem ekmeğimizi yiyor hem de soyunun icrasını yapıyor.

CHP’nin her konuda ahkam kesen İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sessizliğe büründü. Evvelce Türkiye’yi Ermeni soykırımı yapmakla suçlamıştı.

CHP sözcüsü Faik Öztrak Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırmasıyla ilgili “… Ermenistan işgali, bölgemizde kanayan bir yaradır… Çatışmaların yaşandığı bölge çok önemlidir. Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı gibi önemli tesisler çatışma bölgesi yakınındadır… Azerbaycan’a her türlü desteği vermek zorundayız. Ermenistan daha önce işgal etmiş olduğu bölgelerden askerini çekmelidir… Azeri kardeşlerimizin ve Azerbaycan’ın acısı bizim acımızdır. CHP olarak kalbimiz, dualarımız ve desteğimiz Azeri kardeşlerimiz ve Azerbaycan Cumhuriyeti ile beraberdir” diyor.

CHP içinde parti politikasına aykırı sesleri kesmedikçe iktidar yüzü göremez. Kim ne derse desin Azerbaycan gitti gidiyor. 
 

Bu yazı toplam 1666 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR