ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

BAKANIN KÖYÜ BÖYLEYSE

BAKANIN KÖYÜ BÖYLEYSE

İki hafta evvel Pazaryeri ilçemizin Demirköylülerin şikayetlerini haber olarak vermiştik. Şikayetler o kadar yoğundu ki birkaç gün devam etmişti. 

Esasında şikayetler bugün başlamış değil. Sakarya, Bozüyük arasında yapılan otoyol çalışması başlamasıyla öne çıkan şikayetler, hızlı tren yolu çalışmalarıyla hızını daha da artırdı. İlgili mercilere verilen dilekçeler, basında sıkça çıkan haberler bir netice vermedi. Öyle ki tedbir diye alınan çalışmalar vatandaşın şikayetini önlemekten ziyade artırdı.

Demirköy uzakta bir yer değil. Bilecik’e 18km.  bağlı olduğu ilçeye 10km. Bozüyük’e 12km. bütün ilgililer Bozüyük istikametine giderken Demirköylülerin bir çayını içmek, şikayetlerini yerinde dinlemek isterse en fazla 1 saatlerini alır.

Hani derler ya “Gözden uzak olan gönülden de ırak olur” Demirköy gözden uzak değil neden ilgilenilmiyor?

Bilecik’in il genelinde maden ocağı olan bütün bölgeleri kamyonların, tırların aşırı yük sarmaları yüzünden yolları bozmaları şikayet konusu. İl Özel İdaresi bu problemi bir türlü çözemedi. Jandarma trafik olsun trafik polisleri olsun sadece hızlı giden araçlara ceza makbuzu kesmek için mi görevliler. Aşırı yük saran kamyon ve tırlara neden mani olunmuyor?

Demirköyün hemen üstünde çalıştırılan maden ocaklarından yük saran kamyonlar, köyün su, kanalizasyon tesisatlarını bozuyor. Suyu kim getirdi İl Özel İdaresi, kanalizasyonu kim yaptı İl Özel İdaresi, devletin yaptıklarını bozanlara devlet  ödettirmekten aciz mi?

Karayollarında karşıdan karşıya bir başka devlet kuruluşu bile kazı yaparak bir şey geçiremez. İl Özel İdaresi yaptıklarına neden sahip çıkmıyor?

Köy ikiye bölünmüş alt geçit yapılmış sular içinde, vatandaş mecbur kalmış demiryolu etrafını çeviren telleri açıyor ve geçiyor. Yarın Allah korusun tren bir vatandaşımızı çiğneyip geçse hesabını kim verecek?

Karasu hızlı tren çalışmaları yüzünden debisi yükseldi. 800-900 dönüm verimli arazi ekilemiyor. Bu sene aşırı kar ve yağmurlardan dolayı arazi daha çok sular altında.

Devlet Su İşleri Demirköyden itibaren Erşan Et tesislerine kadar dere ıslah çalışması yapmalı. Bu çalışmanın yapılması için bir muhtarın gücü yetmez. Sayın Vali tarım il müdürlüğü kanalı ile arazilerin karasuyun taşmasından dolayı tarım yapılamadığı raporları çıkarttırarak  Devlet Su İşlerine dere ıslah çalışmasını programına aldırmalı.

Vatandaş haklı olarak “Bakanın köyü böyleyse başka yerleri konuşmaya gerek var mı?” demekte haklı değil mi?

Bu yazı toplam 1112 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR