ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Baro seçimleri

Baro seçimleri

Barolarla ilgili çıkan son kanun gereği Bilecik Barosu’nun yönetim kurulu seçiminin yapılacağı genel kurul 3 Ekim Cumartesi günü Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak. 

Bilecik Barosu yönetimi İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerin yönetimindeki aşırı sol görüşlülerin güdümünde, onların açıklamalarını ‘Basın Bülteni’ adıyla yıllarca okudu. İdeolojik yaklaşımlarıyla toplumun yanında yer alan görüşlere hiç yer verilmedi. 

Baro, açıklamalarında hak ve adaletten bahsetmesine rağmen gün geldi meslektaşı bir avukatın trafik kazasında vatandaşın ölümüne sebep olduğunda, kazayı kabullenmemesini görmezden geldi. Ama gün oldu yanında durdukları avukat aynı suçtan cezaevine girmek zorunda kaldı. Yani meslek dayanışması hak ve adaletin önünde yer aldı. 

İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı’nda, savcı Selim Kiraz’ı şehit eden DHKP/C üyelerine yardım ettiği, iddiasıyla yargılanan Ebru Timtik isimli avukat ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezası aldı. İstanbul Barosu hep Ebru Timtik’in yanında yer alan açıklamalarda bulundu. Bilecik Barosu’nun şehit Selim Kiraz’ı katledenlerin tarafında yer alan Ebru Timtik’i desteklemediklerini açıklamasını hiç duymadım. 

Ölüm orucu sonunda ölen Ebru Timtik’in fotoğrafı İstanbul Barosu binasına asıldı. Bilecik Barosu fotoğrafın asılmasını kınamadığı gibi, destek de vermedi. Kınanmaması da Baro için üzüntü verici bir durum. 

Baro seçimleri hayırlı uğurlu olsun. Başkalarının hazırladığı bültenleri değil kendi görüşlerini okuyanları görmek istiyoruz. İdeolojik görüşler yerine meslektaşlarının problemleriyle uğraşan yönetimin seçilmesi hayırlı yönetimler dileğiyle. 

Bu yazı toplam 1878 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR