ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

BARODA YANDAŞ TUTMA SEVDASI

BARODA YANDAŞ TUTMA SEVDASI

Baroda Yandaş Tutma Sevdası

Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü İlimiz Baro Başkanı ve bazı Avukatlar Bilecik Adliyesi önünde bir açıklama yaptılar, 13 Haziran perşembe günü basında açıklamanın tamamı yer aldı. 

Baro bu açıklamayı  İstanbul Adliyesinde 30 Avukatın tutuklanması üzerine yaptığını söyledi. Çağlayan'da 30 Avukatın tutuklanma sebebini Milliyet Gazetesi internet sitesinde şöyle verdi " Avukatlar gözaltına alındı. Çağlayan Adliyesi karıştı.Çağlayan Adliyesinde 30 Avukat Tutuklandı!   Çağlayan Adliyesinde protesto yapan avukatlar gözaltına alındı. Polis müdahalesiyle avukatların başlattığı adliye içindeki eylemi sonlandırdı. İstanbul Adliyesi'nin içinde toplanan bir grup avukat Gezi Parkı Protestosu na başladığı anda çevik kuvvet polisinin müdahalesi geldi. Kalkanlı polisler protestocu avukatları zor kullanarak adliye dışına çıkardı. Bazı avukatların yere düştüğü olaylarda iki avukat gözaltına alındı. Yaklaşık 100 avukat adliyenin önündeki karakolda gözaltına alınan avukatların serbest bırakılması için bekliyor. Gerginliğin sürdüğü adliyede 30'a yakın gözaltı var."

Haberden anlaşıldığına göre Avukatlar İstanbul Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için istanbul Çağlayan Adliyesi içerisinde eylem yapıyorlar.  Polis Adliye içerisinde eylem yapılmasının yanlış olduğu tezinden yola çıkarak 30 eylemci Avukatı gözaltına alıyor.

İşte bu gözaltıları protesto eden İlimiz Barosu aşağadaki açıklamayı Adliye merdivenlerinde yapıyor. basında yer alan açıklamayı aynen yayınlıyorum. 

"11 Haziran 2013 günü İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde meslektaşlarımız görülmemiş bir polis saldırısına ve şiddete maruz kalmışlar, mesleğin onuru ile bağdaşmayacak şekilde hukuksuz olarak göz altına alınmışlardır. Meslektaşlarımızın yaşam ve görev alanı olan adliyede, hiçbir demokratik rejimde kabul edilemeyecek, görmezden gelinemeyecek şekilde, yaka paça gözaltına alınmaları hukuka aykırı bir şekilde yükselen polis şiddetinin son duraklarından birisi olmuştur. 

Adliyede cübbeleri ile yerlerde sürüklenen meslektaşlarımıza yapılanlar, savunma mesleğine ve avukatlara yapılmıştır. Avukatların göz altına alınmaları hukuka, avukatlık mesleğine ve avukatlık mesleğinin bağımsızlığına aykırıdır.

Bilinmelidir ki avukatlar adliyelerin gerçek sahibi ve yargının vazgeçilmez asli kurucu unsurudur. Avukatların dahi hukuk çiğnenerek göz altına alınabildikleri bir ülkede hiç kimsenin, yasaların koruması altında olamayacağı herkesin; temel hak ve özgürlüklerinin tehlikede olduğu endişesini taşımaktayız. 

Adliye binaları hakların savunulduğu, adaletin gerçekleşmesi için görev yapılan mekanlardır. İnsan haklarını, hukukun üstünlüğünü ve adaleti yalnızca duruşmalarda değil bulundukları her ortamda savunmaları avukatlık görevinin gereğidir. Biz Avukatlar insan haklarının korunması, geliştirilmesi ve savunulması, yargılama faaliyetlerinin demokratikleştirilmesi, hak arama özgürlüğünün kullanılması, adil yargılama hakkının gerçekleşmesi için varız ve varolacağız. 

Bilecik Barosu olarak süreci her aşamada takip ediyor, meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizle beraber her zaman yanlarında olacağımızı belirterek savunma mesleğine yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Ayrıca biz avukatlar hukuktan gelen gücümüzü biliyoruz ve hukuki zeminde bu gücümüzü kullanmakta tereddüt göstermeyeceğimizi açıkça ilan ediyoruz.

Bu yasa dışı ve hukuka aykırı uygulamalarla ilgili olarak başta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adalet Bakanlığı olmak üzere tüm yetkilileri göreve çağırdığımızı yapılanların ve yapılacak olan işlemlerin sonuna kadar takipçisi olacağız."  

Olayı bilmeyen bir vatandaşımız şu açıklamayı okuduğunda zannedecek ki Avukatlara savunma hakkı kaldırılmış, Avukatlar Adliyelerin gerçek sahipleriymiş. Savcılar, Hakimler üvey evlat mı? Avukatlar mahkeme sırasında savunma yaparken mi tutuklandılar?

Gezi Parkı eylemcilerine destek verilecekse gidersiniz Taksim'e verirsiniz. Adliyenin içinde eylem yapmanın doğru olmadığını sizler bile anlamış olmalısınız ki açıklamanızı Adliyenin içerisinde değil merdivenlerinde yapıyorsunuz. bu haliniz bile açıklamanızın ne kadar yersiz olduğunun belgesidir. 

Bilecik Barosu yandaş tutma sevdasında çok hassas. 

Bu yazı toplam 1251 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR