ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Başı bodruğu olmayan muhalefet

Başı bodruğu olmayan muhalefet

6+1'li masa aşıklar gibi aralarında atışmaya devam ediyorlar. Şu bunu dedi, bu onu dedi dedikodularını yazmaya gerek yok. Televizyonlardan, gazetelerden haberleri okuyorsunuz. Zaten televizyonlarda haber ve yorum programları masanın ipe sapa gelmez açıklamalarıyla çalkalanıyor. 

Daha iktidara gelmeden aday gösterecekleri Cumhurbaşkanı seçildiği takdirde nasıl kukla gibi oynatacakları derdindeler. Recep Tayyip Erdoğan'a ''diktatör'' diyorlar, yaptıkları açıklamalardan anlaşıldığına göre altı liderin altısıda diktatör olma sevdasında. Seçilecek cumhurbaşkanı ve HDP'yide eklersek 8 diktatör ülkeyi yönetecek.

Daha iktidara gelmeden ortada dönen dolaplara Meral Akşener'in kalbi dayanmadı soluğu hastane de aldı. Aday üzerinde anlaşamadıkları gibi, anlaşsalar bile yetkilerini kullandırmamakta millete çaktırmadan nasıl uzlaşalım üzerinde de kavga halindeler.

Ülkeyi nasıl kalkındırırız düşünceleri yok. ''diktatör'' dediklerini Cumhurbaşkanını, nasıl indiririzde biz diktatör oluruz sevdasındalar. Neredeyse seçimler olmadan iktidara gelmişlergibi hareket ediyorlar.

Demirci oğluyla demir döverken ''oğlum yaptığımız işleri satalım, parasıyla bir eşek alalım.'' der. Oğlan ''Baba  sıpasına da ben binerim''deyince babası '' len oğlum sıpanın belini kıracaksın.'' diye oğlunu uyarır.

6+1 li muhalefet siz konuştukça demirci babanın ''sıpanın belini kıracaksın'' sözü aklıma geliyor. Hani bazı karışık işler için ''başı yok, bodruğu yok'' denir. Muhalefet içinde bu söz yerinde olur.

Bu yazı toplam 2007 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR