ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

BAYRAKTAR, ROKETSAN, ASELSAN KORUNMALI, TARİHTEN DERS ALMALIYIZ

BAYRAKTAR, ROKETSAN, ASELSAN KORUNMALI, TARİHTEN DERS ALMALIYIZ

Ak Parti iktidar olduğu ilk günlerden itibaren 13 yıl bakanlık yapan Ali Babacan, kenara çektirildiğinde gemiyi terk edenlerden oldu. Terk etmekle kalmadı, muhalefet etmede CHP ve HDP ile yarışır hale geldi. Hatta HDP kapatılırsa onun yerine almaya hazır olduğunu da ima ediyor.

Bayraktar şirketinin sahipleri Haluk ve Selçuk Bayraktar’ın ürettikleri İHA-SİHA-ATAK-Kızılelma ve diğerlerini, daha nice üretecekleri uçaklara mani olabilmek için bu şirkete “dokunacaklarını” söyledi. Sebep olarakta Bayraktar şirketine devlet tarafından yardımlar yapıldığını, rakip firmalara verilmediği için rekabet oluşmadığını iddia etti.

Bayraktar Şirketleri sahipleri Haluk ve Selçuk beyler televizyon kanallarından devletten yardım almadıklarını, kredi kullanmadıklarını, özel bankalardan da kredi almadıklarını, hatta rakip firmaların devletin bir hak olarak verdiği teşviklerden aldıklarını, firmalarının bu hak olan teşviklerden bile istifade etmediklerini, gelirlerinin tamamen ihracattan sağladıklarını, devlete sattıkları İHA’ları 5/1 fiyatına verdiklerini açıkladılar.

Aradan 1 hafta 10 gün geçmesine rağmen ne devletten, ne özel bankalardan, Bayraktarların açıklamasına yalanlama gelmedi.

Ali Babacan’dan da işte belgesi devletin koruduğuna dair diye açıklama olmadı Babacan’a karşı halkta müthiş bir muhalefet oluştu. Babacan “yanlış anlaşıldım” demek mecburiyetinde kaldı. Bence Babacan geri adım atmadı, sadece şimdilik milletin heyecanını kesmek için bir geri adım attı. Ona çıkış yaptıranlar, müsait olduğu bir vakitte tekrar gündeme getirtecekler. Belki bu babacan olmazda Depmelican olabilir.

1940’lı yıllarda uçak fabrikası kuran Nuri Demirbağ’ı batıranlar, aynı yıllarda silah fabrikası kuran Nuri Killigil’in fabrikasını bombayla imha ettirenlerin soyundan gelenler Babacan’ı konuşturuyor.

Raif Karadağ ismini duyan, bilen şimdi çok azdır. Karadağ PETROL FIRTINASI isimli kitabın yazarıdır. Ben bu eseri 18-19 yaşlarında okumuştum. Yani bundan 55 yıl evvel. Karadağ, iktidarın bugün petrol çıkardığı bölgelerde petrol olduğunu, yabancı şirketler buldukları petrol kuyularının üstüne beton döküldüğünü yazan adam.

Nuri Demirağ’ın, Killigil’in başına gelenler onu da buldu. 1973 yılında bir otel odasında ölü bulundu. Allah hepsine gani, gani rahmet etsin.

Babacın’ın söyledikleri lanetayın ağızdan çıkmış sözler olamaz. Bayraktar, Roketsan, Aselsan çok iyi korunmalı. Tarihten ders almalıyız.

Bu yazı toplam 3016 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR