BELEDİYE BÜTÇESİ NASIL AŞINIYOR
Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı'nın seçimlerden evvel vekil olarak yürüttüğü başkanlığı, Semih Şahin’in başkanlıktan istifa etmesiyle düşmüştü. Belediye Meclisi’nde yapılan oylamada Mustafa Sadık Kaya başkanlığa seçildi. Sadık Kaya 57 parsel arsayı satışa çıkarmak ve şimdiki adliye binasını alarak meydanı büyütmek istedi. Bu düşünce çeşitli sebeplerle geri kaldı, arsalar da satılmadı.
Haliyle Melek hanım meclis üyeliğine geri döndü. Mecliste, “Şehrimin parsel parsel satılmasına karşıyım” dedi, hatta Sadık Kaya başkanlığı dönemini, “Geçici yönetim, kalıcı ihanet” olarak gördü.
Seçimler oldu, Cumhuriyet Halk Partisi Melek Mızrak Subaşı’nı aday gösterdi ve asil olarak Melek hanım Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu.
Dün, “Şehrimin parsel parsel satılmasına karşıyım” diyen Melek hanım, 57 parsel satılmasına karşı geldiği günleri unuttu, 99 parsel satılması için meclisten karar çıkarttı.
31 Aralık 2024, 21 Ocak 2025 tarihli yazılarımda bu konulardan bahsetmiştim.
Belediyenin çok fazla yandaşı işe aldığını, maaş ödemekte sıkıntı çektiğini, hizmet yerine arsa satarak personel maaşına para yetiştirmeye çalıştığını belirtmiştim.
Herhangi bir resmi kuruluştan bahsetmeye gör, bahsettikçe haber akını başlar. Belediyede aşırı alınan yandaşlar yüzünden para sıkıntısı baş göstermiş göstermesine de, aşırı kin, öç alma hisleriyle yapılan yanlış kararlar yüzünden de belediye bütçesi hasara uğramış.
Melek hanım daha Sadık Kaya’ya belediyeyi teslim etmeden, başkan vekilliği döneminde, Semih Şahin’e yakın olduğunu düşündüğü 5,6 personelden kimisini emekli olmaya, kimisini ise iş değişikliğine zorluyor.
Melek hanımın uğraştığı bu personellerin çoğu mahkemeye gidiyor. Davaları kazanıyorlar, işlerine geri dönüyorlar. Ama tabii eski işleri yerine başka yerlerde göreve başlatılıyor.
Davayı kazanan personel uğradıkları maddi zarar içinde tazmini davalar açıyor, onları da kazanıyorlar. Belediye bütün bunları ödüyor.
Vatandaş belediyeden hizmet bekleyedursun, çok bekleriz... Daha durun Bilecik halkının hizmet için beklediği, harcanacağı paralar hiç yoktan nerelere harcanıyor haftaya da onları yazarız.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.