ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

BELEDİYEDEN BİLECİK HALKINA YENİ YIL HEDİYESİ

BELEDİYEDEN BİLECİK HALKINA YENİ YIL HEDİYESİ

Başkan Semih Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim sloganından esinlenerek ‘Her şey çok güzel olacak’ demişti.

Belediyeyle ilgili bu köşede ne zaman yazsam yandaşları yorumlarında ‘Daha kaç ay oldu ki, bir sene bile olmadı. Elinde sihirli değnek mi var? Sabret, CHP  düşmanlığı yapma, beş sene sonunda gör bak neler olacak…’ diyorlar.

Başkan Şahin, sihirli değneği eline aldı, millete zehir gibi gelecek zam kararlarını açıkladı. Geçen yıl 92 milyon TL olan belediye bütçesi 43 milyon yani yüzde 46 artışla 135 milyona hedeflendi. Bu bütçe hedefine varabilmek içinde halkın ödeyebilme gücünü hesaplamadan belediye gelirlerine yüzde 46’nın çok üzerinde zamlar yaptı. Hatta öyle ki AK Partili belediyenin belediye imkanlarından ücretsiz istifade eden halk, CHP’li belediyeden yüksek ücretler ödeyerek faydalanabilecek.

Yıllık enflasyonun yüzde 15’ler seviyesinde olduğu bir dönemde suya yüzde 22 zam yapıldı. Atık su ücreti m3 başına 0,33 kuruş iken yüzde 200’lük artışla 0,99 kuruşa, katı atık ücretine ise yüzde 150 artış yapılarak 8,8 TL’den 22 TL’ye çıktı.

Nikah kıyma ücret 180 TL’den 300 TL’ye, tatil günlerindeki nikah ücretleri 300 TL’den 1000 TL’ye çıkarıldı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde özel kurumlar etkinlik düzenlediklerinde 1300 TL öderken yeni zamla (%100) 2600 TL ödeyecekler. Vakıflar, dernekler de etkinlik düzenlediklerinde yüzde 100 zamlı tarifeyle karşılaşacaklar. Mecliste grubu bulunan partilerin düzenlediği etkinliklerden hiç ücret talep edilmezken, CHP döneminde yani yeni zamlı tarifelerle 650 TL oldu.

Mahalle konaklarında halk diyelim mevlid okutmak istedi. İdare münasip görürse 4 saat için evvelce hiç ücret alınmazken, Başkan Şahin’in zam kararıyla 300 TL alınacak.

Gelen zamların tamamını söylemek mümkün değil. 10 sahife A4 kağıdında yazılı ve imzalı. İnanmayan varsa gitsin belediyeden istesin.

Zamlardan yaşayanlar fazlasıyla nasibini alacak. Ya ölüler, onlarda unutulmamış. Mezar yeri ücretleri 750 TL’den yüzde 100 zamla 1500 TL’ye çıkartıldı.

1950’ye kadar CHP devrini bilen, ahirete intikal eden büyüklerin o devirde yaşadıklarını yine milletin yaşamaya başladığını umarın söylerler.

Trafik sorunuyla ilgili 8 aydır bir adım bile mesafe alınmadı ama zam çalışmasında dev adımlar atıldı. Haydi Bilecik her şey zamlı ödemelerle daha güzel olacak.

Seçimlerden bu yana 100’ün üzerinde eleman alındı maaşlar ödenecek, gayret Bilecik.

Bu yazı toplam 2241 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR