ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Beşli çete diye diye, beş kişi kaldılar

Beşli çete diye diye, beş kişi kaldılar

Davası, ideali olmayan, sadece Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmek için masa etrafında birleşen 6’lı ekipten biri ileride masanın altında kalmamak için gürültü kopararak ayrıldı.

Tekrar masaya döner mi? Siyaset bu herşey olabilir. İyi Parti’nin içinden “Bize garanti verirlerse masaya tekrar otururuz” diyenler var. Tabii Akşener ve Kılıçdaroğlu bunca açıklamalarından sonra birbirlerinin yüzüne nasıl bakacaklarını hesap etmiyorlarsa, her an olmaz diye bakılanlar olabilir.

21 Ocak 2020 tarihli “CHP – İYİ Parti – Saadet Partisi tabanı alıştırılıyor” başlıklı bir yazı yazmıştım. Son  mahalli seçimlerde CHP, İYİ Parti, Saadet  Partisi seçim ittifakı yaptılar. HDP ise gizli  olarak ittifakta yer aldı. İYİ Parti ve Saadet  Partisi’nin tabanı HDP ile ittifaka karşılar. CHP içinde hissedilir derecede HDP’nin ittifakta yer almasına karşı olanlar var” demiştim. Yine aynı kanaatteyim. İyi Parti ve Saadet Partisi tabanında da HDP’ye karşı bir alerji var. HDP seçmeninden oy almadıkça seçim kazanmaları mümkün değil. 

İyi Parti HDP’nin masada olmadığını, gizli de olsa  yer almadığını söylese de CHP-HPD ile yol arkadaşlığı yaptığını belli ediyor. Bana göre İyi Parti, Kılıçdaroğlu’nun bunun için seçim kazanma şansının olmadığını ima ediyor. İyi Parti demeyeceğini, seçimlerden sonrada seçmenini arkasında varolmayacağını anladığından masadan ayrıldığını sanıyorum.

Kılıçdaroğlu İyi Parti’nin yerine her nasıl olursa olsun HDP’yle yoluna devam edecek. Şimdiden ve evvelce de belli olan seçim sonuçlarına adım adım gidecek, seçimlerden sonrada genel başkanlığa veda ettiğini görürüz.

Meral Akşener 6’lı masaya dahil olmakla, 11 Büyükşehiri CHP’ye kazandırmakla milletimiz nezdinde itibar kaybetti. İlimizde de CHP’ye tepside belediyeyi ikram etti. 5 yılımız heba olduğu gibi rüşvetçi il ismiyle Türkiye’ye kötü bir intiba bırakıldı. Akşener gittiği her partiyi terk etti, kurduğu partisini bile bıraktığını açıkladı, geri döndü. O’nun da siyaset sahnesini terk etmesi yakın görünüyor.

Temel Karamollaoğlu Erbakan’ın emaneti Saadet Partisini bitirdi. Bundan sonra seçmeni “Erbakan’ın oğlu varken Saadet Partisinde ne işim var” diyecektir.

Davutoğlu ve Ali Babacan ölü doğmuş çocuk durumundaydılar, masaya ümit bağladılar. HDP ile beraber görüldüklerinde bize Allah rahmet etsin demek düşer. Ak Parti’ye 5’li çete suçlamaları yapanlar 5’li olarak ülke yönetmeye kalakaldılar. 

Haydi Ak Parti liderin Erdoğan’ın sağ kaldıkça ayaktasın, ilerisini de iyi düşün.

Bu yazı toplam 2539 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR