ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

BİLECİK BELEDİYESİ KURULDU KURULALI HİÇ BU KADAR PERSONELİ CEZA ALDI MI? REKOR CHP BELEDİYECİLİĞİNDE

BİLECİK BELEDİYESİ KURULDU KURULALI HİÇ BU KADAR PERSONELİ CEZA ALDI MI? REKOR CHP BELEDİYECİLİĞİNDE

CHP Belediyeciliği sadece rüşvet olayı ile ilimizin kötü reklamını yapmakla kalmadı, 4. başkan ile beş yılı tamamladı. Tamamlamasına tamamladı ama arkasında bıraktığı enkazı temizlemekle bitmez.

CHP Bilecik belediye başkanlığını kazandığında, “Her şey daha güzel olacak” dedi. Peki oldu mu? İçişleri bakanlığı rüşvet hadisesinden sonra Teftiş Kurulu Başkanlığınca hazırlanan raporlar doğrultusunda Semih Şahin ve 14 belediye üst çalışanı hakkında görevi kötüye kullanma suçundan açılan dava sonucunda başkan Şahin 6 ay 7 gün ve diğer görevlilerden 14’ü çeşitli cezalar aldı.

Bilecik Belediyesi kurulalı bugüne kadar 15 kişi aynı mahkemede ceza aldığı görülmedi. “Her şey daha güzel olacak diyemiyorlar, nasıl diyecekler rüşvetçiyle 16 kişi Türk yargısı tarafından mahkum edilmiş. Tabi bunun temyizi var.

Derler ya” Balık baştan kokar” CHP Genel başkanı Özgür Özel’in bir televizyon kanalında yaptığı konuşma yukarıdaki atasözünü hatırlattı. Özgür Özel “Bize Bilecik’ten ihbarlar geldi. Dediler ki Başkan Şahin böyle böyle işler yapıyor. Biz de hemen kendisini partimizden ihraç ettik. Aylar sonra da belediyeye operasyon yapıldı” dedi.

Tarihler yalan söylemez.

19 Ocak 2022 tarihinde rüşvet operasyonu gerçekleştiriliyor.

17 Şubat 2022 tarihinde CHP Semih Şahin’i disipline sevk ediyor. Yani 1 ay hiçbir işlem yapmıyor.

25 Şubat 2022 tarihinde İçişleri Bakanlığı Şahin’i görevden uzaklaştırıyor.

14 Haziran 2022 tarihinde yani 6 ay sonra ancak CHP’den ihraç ediliyor.

Bütün Bilecik halkı bütün bu olayları biliyor, Özgür Özel Bilecik halkını unutkanlar sınıfına koyuyor.

CHP Belediyeciliği 553 kişiyi yandaş belediyeyi doldurmakla kalmadı, Semih Şahin istifa ettiği güne kadar maaşını almaya devam etti. Vekil olarak seçilende maaş aldı. Beceriksizliklerinin faturasını Bilecik halkı ödedi, kazanan kendileri oldu.

Zamanın CHP İl Başkanı Metin Yaşar, içişleri bakanlığı tarafından Semih Şahin görevden uzaklaştırıldığında yaptığı Haziran 2022 tarihindeki basın toplantısında Semih Şahin’e bakın nasıl sahip çıkıyor, bu sözlerle de Genel Başkan Özgür Özel’i yalanlamış oluyor.

“Bakanlık müfettişleri bir süredir denetim yapıyor, teftişlerde bulunuyor ama Semih Şahin başkanımıza suç unsuru oluşturacak bir şey yok. Görülen lüzum üzerine 2 ay uzaklaştırılıyor. Bu keyfi karar. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu anlayışı şiddetle kınıyorum.”

Dünün CHP İl Başkanı Metin Yaşar bu sözlerinin hala arkasındayım diyebilir mi? bugünün CHP İl başkanı bu sözlerden rahatsız oluyor mu?

Rüşvet olayından 1 yıl evvel 22 Ocak 2022 tarihinde belediyede rüşvet yaşandığı iddialarının “Rüşvetin belgesi olmaz ama kokusu çekilmez” başlıklı yazımda şöyle dile getirmiştim.

“Geçtiğimiz hafta, sosyal medyada eski belediye başkanı, milletvekili CHP’nin kayıtlı üyesi Bilecik Belediyesini ima ederek “Bilecik’te inşaat yapan müteahhitler rüşvet istendiği ve alındığı söyleniyor.” Dedi. Bir internet sitesi ve Sakarya Gazetesi haber yaptı. Geçen hafta ben de bu köşede bahsetmiştim. Gazetede yayınlanan bu haberin okuyucu sayısı on bir bini buldu. Haber değeri varsa okunur yoksa ne diye okuyucu okusun.

Kamuoyunun ilgisine mazhar olan rüşvet iddiası başta kendisini ilgilendiren konuyla ilgili Bilecik Belediyesinden açıklama yapılmadı. Aynı şekilde Belediye Başkanının partisi CHP’den de ses seda duyulmadı. Ne yazık ki muhalefet partileri için bulunmaz bir fırsat olan rüşvet iddiası haberi, onları da harekete geçirmedi.

Bugün sessizliğe bürünenler bugün milletin önüne sandık konulduğunda “Ey halkımız sizlerin hakkını korumak, sizlere hizmet etmek için oy istiyoruz...” dediklerinde halk size “Bilecik’te rüşvet alındığı iddiaları konuşulduğunda sessiz kaldığınızı unutmadık bugün bu konuşmalarınıza nasıl inanalım...” dediğinde ne diyeceksiniz?

“Sükut, ikrardan sayılır” sözünü unutmayalım. Belediye ve CHP için bu suskunluk ikrardan sayılır diye düşünmekte halk haklı. Muhalefet niye susuyor anlamak mümkün değil.

CHP’ye ait Yalova, Menemen, Ceyhan Belediyelerinde yolsuzluk yapıldığı için mahkemeleri devam ediyor. İllimiz böyle kötü bir sebepten kamuoyunda konuşulur olmasın. Rüşvetin belgesi olur mu? Olmaz ama kokusu yayılır, herkes de rahatsız olur.”

Hiçbir önlem almayan CHP bugün yine başkanlığa talip. Peygamberimiz ne diyor. “Nasıl olursanız öyle idare edilirsiniz.” Sözün bittiği yer.

Bu yazı toplam 1674 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR