ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Bilecik şimdiden hazırlanmalı

Bilecik şimdiden hazırlanmalı

Osmaneli Haber Gazetesi yazarı Mehmet Erdem, Osmaneli Haber ve internet sitesinde “Bilecik şimdiden hazırlanmalı” yazısında, uzmanların İstanbul depreminin yaklaştığını, Bilecik’in İstanbul’a yakınlığı sebebiyle bir lojistik merkezi olabileceğini dolayısıyla şimdiden hazır hale getirilmesinden bahsediyor. Daha fazla bilgi almak isteyen internetten yazıyı okuyabilir.

Erdem, yazısında güzel konulara temas etmiş, okuyunca aklıma gelenleri yazmayı düşündüm. Bir İstanbul depreminde ihtiyaç olacağı düşünülerek hazırlıklı olması düşünülen ilimiz Allah korusun bir atakla karşılaştığında hazırlıklı mı?

Şehir iki Hamsu köprüsüyle gidiş gelişi sağlıyor. Allah korusun bu köprüler işlemez hale gelse şehir merkezinde olan devlet kurumları Bahçelievler, Hürriyet Mahallesi, Pelitözü yerleşim yerlerine, o kısımdakiler şehir merkezine anında yardıma gidemeyecekler. Otoyoldan Vezirhan’ı dolaşmak durumunda kalacaklar, yani çok geç kalacak bir müdahale.

İtfaiye ve Özel İdare Hürriyet Mahallesinde, Hastane Bursa kavşağında, İl Özel İdaresi Yol Şube Müdürlüğü Gülümbe’de, AFAD Bahçelievlerde, Karayolları, Tarım İl Müdürlüğü, Orman Bölge Şefliği, hatta İl Valilik Makamı şehir merkezinde. Afet durumunda İlin Valisi bile anında vatandaşın yanında olamayacak, hatta ikametgahına geç gidecek.

Bilecik’in acilen bir çevre yoluna ihtiyacı var. Şuradan, buradan demiyorum. Onu ilgililer münasip bir yeri seçerler. “Aceleye gerek yok zamanı gelince o da yapılır” diyen olabilir. Afat bu ne zaman geleceği belli mi? 11 ilimizin başına gelen zelzele kimin aklına geldi.

Bende Mehmet Erdem arkadaşım gibi “Bilecik şimdiden hazırlanmalı” diyorum.

Bu yazı toplam 5818 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR