MUSTAFA KINIKOĞLU

MUSTAFA KINIKOĞLU

BİLECİK’İN ZAYTUNG İLE İMTİHANI

BİLECİK’İN ZAYTUNG İLE İMTİHANI

İnternetle haşır neşir olanlar bileceklerdir; Zaytung, absürt haberlerin yayınlandığı bir haber sitesi... Kimi zaman ciddi potlar kırsalar da, çıkardıkları işe bakıldığında, zeki kimselerin elinden çıkan bir çalışma olduğu belli Zaytung’un...

Bu sitenin absürt haberleri arasında, şehir haberleri de yer alıyor ve bu haberlerde kullanılan iki şehrimiz var: Yozgat ve Bilecik.

Şimdiye kadar çıkmış haberlerden birkaç örnek hatırlamak gerekirse şunları sayabiliriz: “Kültür ve Turizm Bakanlığı, Henüz Herhangi Bir Şeyi ile Meşhur Olamayan Bilecik'e 1 Ay Süre Verdi”, “Valilik, Bilecik'in kurtuluşunu akrabalar arasında verdiği küçük bir parti ile kutladı”, “Bilecik valisi, bu sene de toplu taşıma araçlarında ayakta giden yolcu bulunmadığını açıkladı”. Bunlar Bilecik ile ilgili olan haberlerden birkaç örnek... Yozgat’ın durumu bizden de vahim; işte Yozgat’ın kullanıldığı Zaytung haber başlıklarından birkaçı: "Kentsel Dönüşüm Projesi Başlatan Yozgat Belediyesi, Şehri Komple Eskişehir'e Taşıma Kararı Aldı", "Yozgat’a 50 Yeni Proje Çalışmasında Ancak 4'e Kadar Gelebilen Belediye Başkan Adayı, Kentin Gururu Oldu", "Pek Bir Şey Yaşanmadığı İçin Felaket de Yaşanmayan Yozgat, En Yaşanabilir Şehirler Sıralamasında Yükselmeye Devam Ediyor".

Bu duruma üzülmeli miyiz, yoksa reklâmın iyisi kötüsü olmaz deyip sevinmeli miyiz, sizlerin takdirine bırakıyorum. Ancak şöyle bir iyi haber vereyim, bu tür haberlerde Yozgat’ın kullanılma oranı Bilecik’e göre 7 kat daha fazla, böyle giderse Yozgat tek başına fenomen olarak kalabilir.

Benzer yorumların yer aldığı bir diğer site de Ekşisözlük sitesi. Ekşisözlük, çeşitli konu başlıklarının açıldığı ve site üyelerinin bu başlıklara yorum yaptığı bir site. Bu sitede de hem Bilecik hem de Yozgat için çeşitli başlıklar oluşturulmuş. İşte birkaç örnek: "bilecik diye bir yerin aslında olmaması", "bilecik'te kaybolmak", "bilecik metrosu", "yozgat'ı tarihte hiç kimsenin işgal etmemiş olması", "yozgat olmasaydı dünyada eksik kalacak şeyler", "hitler'in gizli yozgat planı"... Ekşisözlükte de Yozgat için yapılan espriler Bilecik’in 7-8 katı...

Bunlar her ne kadar gülüp geçilecek espriler de olsa, insanın memleketinin bu tür esprilerde başrolde olması keyif kaçırmıyor değil...

Bu durumun ortadan kalkması için kentimizin bilinirliğinin artırılması gerek. Bilecik’te yaşamayan bir Bilecikli olarak gözlemim, son zamanlarda bu doğrultuda yapılan çalışmaların meyve verdiği yönünde... Bu gelişmede en büyük katkının Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Bilecik Belediyesi tarafından sağlandığını düşünüyorum. Üniversitemiz ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen öğrencilere eğitim verirken bir yandan da yaptığı bilimsel ve kültürel çalışmalarla isminden söz ettiriyor. Bilecik Belediyesi de bilinirliği artırmak için Tiyatro Festivali gibi kültürel etkinlikler düzenleyip, bu etkinliklerin ulusal medyada yer almasını sağlayarak, “Yetenek Sizsiniz” gibi yarışmaları Bilecik’e getirerek bilinirliğin artması yönünde ciddi ve önemli adımlar atıyor.

Bu adımlara ek olarak hükümetin de destek vermesi ile daha güzel bir yere gelinebilir, son Söğüt şenliklerinde başbakanımız Sayın Davutoğlu’nın tavrı hepimize ümit vermişti, umarım hükümetin de desteği ile çok daha iyi bir duruma geliriz.

[email protected]

twitter.com/mkinikoglu

Bu yazı toplam 2448 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA KINIKOĞLU Arşivi
SON YAZILAR