ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Bir otel yangınının söndüremeyenler, ahkam kesiyor

Bir otel yangınının söndüremeyenler, ahkam kesiyor

Geçen hafta “Ülkeyi yangın yerine döndürdüler” başlıklı yazıma bazı anlayışı kıt olanlar “Ne oldu Ak Parti’yle aran neden bozuldu” yorumu attılar. Yangınları AK Parti çıkartmadı, çıkartanların PKK ve aşırı fraksiyonlar olduğu kanaatindeyim. İktidarın başarılı çalışmalarıyla büyük felaketi önlediğini düşünüyorum. Bu kadar fedakârca yapılan çalışmaları yalan ve iftiralar atarak küçümseyen muhalefetin yanlış bilgiler vererek ülkeyi yangın yerine çevirmeyi çalıştığını anlatmaya uğraştım.

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta olaylı Madımak Oteli yangınında 37 kişi yanarak öldü. Olayı anlatacak değilim. İktidar kimdi? DYP – SHP idi; SHP’nin lideri de Erdal İnönü idi. Daha sonra SHP – CHP ile birleşti, tek vücut CHP oldu. Erdal İnönü’den sonra SHP’nin başına Murat Karayalçın geldi. Baykal ile anlaşarak, CHP ile birleşti, bugün Karayalçın halen CHP üyesi olarak partide.

Yani Madımak olayını CHP’ye maledemezsin diyeceklere şimdiden cevap vermiş olayım. SHP, CHP’nin versiyonuydu.

On gün içinde 200’ün üzerinde çıkan orman yangınını kontrol altına alan iktidarı yıpratmak kastıyla “Uçak yok, eleman eksik, İHA’lar aciz, helikopterler yetersiz” propagandasıyla milleti kandırmaya çalışanlara Madımak olayını hatırlatmak istiyorum. Siz iktidar olduğunuz dönemde hem de kendi atadığınız Vali Sivas’ı idare ederken bir otel yangınını söndüremediniz. 37 kişinin yanarak ölümüne sebep oldunuz. Türk Milleti bir otel yangınını söndürmekte aciz kalanlara niye iktidar vermiyor, halen bunu bile düşünemiyorsunuz.

CHP düşüncesiyle yetişen Ecevit DSP’yi kurduktan sonra 1997 yılında Başbakan oldu. Sakarya depreminde 3 gün deprem bölgesine gitmedi. Vatandaşımız kurtarılmayı beklerken enkaz altında can verdi. Siz önce bunların müzakeresini yapın milletten özür dileyin.
 

Bu yazı toplam 1111 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR