ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

CHP ADAYINI HENÜZ AÇIKLAYAMADI

CHP ADAYINI HENÜZ AÇIKLAYAMADI

Şadi ERDAL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarğlu son milletvekili seçimleri sonrasında Zongulak'ta yaptığı konuşmada “... Efendim neymiş Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü yaptığım dönemi suçluyor... Daha Başbakan olmadan önce Amerika'ya gidip icazet isteyen adam kim? Recep Tayyip Erdoğan değil mi?” demişti.

Hepimizin bildiği gibi Kasım ayının sonuna doğru CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Amerika'ya gitti. Mahalli seçimlerin arifesinde. CHP Amerika'da 4 yere temsilcilik açtı. Temsilcilik açılışında “öyle anlaşılıyorki kendimizi Amiraka'da yeteri kadar anlatamamışız. Türk Amerikan ilişkilerine güvensizlik hakim. Önümüzdeki süreçte Amerika Birleşik Devletlerine daha fazla gelmeye çalışacağız. Görecksiniz Amerika'da daha güçlü bir CHP olacak.” dedi.

Yine CHP Genel Başkan Yardımcısı, emekli olmadan Türkiye'nin Amerikan Büyükelçisi Faruk Loğoğlu “Türkiye'nin Ak Parti'den ibaret olmadığını, CHP'nin iktidara talip her konuda görüş programı, projesi ve vizyonu olan bir parti olduğunu anlatmaya gidiyoruz” açıklamasını yapıyor.

Daha 2,5 sene evvel Başbakan Erdoğan'ı Amerika'dan icazet almakla itham eden bir parti ve yöneticileri şimdi mahalli seçimlerden evvel icazet almaya gidiyorlar. Amerika'da 4 temsilcilik birden açıyorlar ve “Amerika'da daha güçlü olacağız” diyorlar. Türk halkından icazet alamayınca Amerikan komplo teorilerinin kucağına atlamaya karar verdiler.

Başbakan Erdoğan il, il ve Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarını açıklamaya devam ediyor. CHP ise henüz adaylarını açıklayamadı. İnsan gayri ihtiyari CHP adaylarını Amerika'nın onayından sonra mı açıklayacak demekten kurtulamıyor.

İlimiz Belediye Başkanı adayını da henüz ben bu yazıyı yazdığım Pazartesi günü açıklamış değil. Bu gevşekliği kendi partilileri bile iyiye yormuyor. Burakın seçimi kazanmayı üçüncü parti olma ihtimali endişesi taşıyorlar. Hatta CHP teşkilatının iddiası bir seçime hazırlandığı intibaını bile vermediğini belirtiyorlar.

Bakalım CHP adayıyla, seçim vaadleriyle seçmeninin moralini yükseltebilecek mi?

CHP seçmenini en çok üzen ise 4 aday adayı olmasına rağmen Ahmet Berberoğlu'na aday teklifi iddiaları. Henüz bu iddiaya da yeterli açıklama yapılmış değil. CHP seçimlerde 3. olursa partide seyreleyim gümbürtüyü.

Bu yazı toplam 1151 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR