ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

CHP almadan, taviz vermez

CHP almadan, taviz vermez

olaylara-bakis.jpg

CHP Bilecik Belediye Meclis Üyesi ve Parti Sözcüsü Hüseyin Yıldız, bir vatandaşın yeni iş yeri açılışına katılan yeni Bilecik Belediye Başkan Vekilliğine seçilen Muharrem Tüfekçioğlu’nun, Ak Parti Milletvekili Selim Yağcı ve İl Genel Meclisi Başkanı Ak Partili Osman Yılmaz’la işyeri açılış kurdelesi kesmesine katılmasını uygun görmemiş.

CHP’li Yıldız’ın bu tepkisini Milletvekili Yağcı ve İl Genel Meclisi Başkanı Yılmaz nasıl değerlendirdi bilmiyorum. Ama ben milletvekilli Selim Bey ve Ak Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım’ın Başkan Vekili seçimine katılıp, seçimi CHP’li Meclis Üyesi Muharrem Tüfekçioğlu kazandığında, tebrik fotoğrafında sanki belediye ele geçirmiş gibi fotoğraf karesinde neşeli halde görüntü vermelerini, Ak Parti kamuoyunun pürneşeli karşıladığını sanmıyorum.

Muharrem Tüfekçioğlu son mahalli seçimlerde CHP’den meclis üyesi adayı olana kadar Ak Partiliydi. CHP’li Meclis üyesi belki de hiçbir partiyle ilişkisi olmayan bir esnafın işyeri açılışına katılan yeni CHP’li Belediye Başkan vekilinin Ak Partililerle açılışa katılmasını uygun görmüyor. Ama aynı meclis üyesi milletvekili Yağcı ve İl Genel Meclis üyesi Yılmaz’ın Meclis Başkan Vekili seçiminden sonra fotoğraf karesinde yer almalarını takdir ediyor mu?

İşte burada Ak Parti kurmayları tabanın bu durumu nasıl karşıladığını öğrenmeleri gerekir. Geçen devre ikinci dönem 3 yıllık İl Genel Meclisi başkanlık seçiminde bir bürokratın maharetli girişimiyle Ak Partili Meclis Üyesini muhalefetle anlaştırarak meclis başkanı seçildi. Halbuki Ak Parti meclis grubunun başkan adayı, o zaman meclis üyesi olan, şimdiki il başkanı Serkan Yıldırım idi. Muhalefet ile anlaşan üye meclis başkan vekili  seçildiğinde o gün orada CHP Milletvekili ve CHP İl başkanı tebrik etmek ve fotoğraf karesinde yer almak için geldiler mi? Hayır.

Partisinin karşı çıkmasına rağmen muhalefet ile anlaşarak başkan seçilen ertesi günü ilk tebriye giden, o zaman belediye başkanı olan Selim Yağcı “O da bizim partiden yine başkanlık bizde kaldı…” diyerek ziyaret etti. Ama bu takdir havada kaldı, yanlış bir tebrik ziyareti olduğu ileriki zamanda anlaşıldı. Zira, başkan seçilen meclis üyesi Ak Partiden atıldı.

CHP’de takdir yok, hiçbir şey yoktan bir kare fotoğrafta yer alınmasına bile tahammül yok. Şu yaşanan olaydan ders çıkaran olur mu?

Ak Parti İl Genel Meclis üyesi son İl Genel Meclisi başkanlığı seçiminde iktidar, muhalefet meclis üyelerinin tamamının oylarını aldı ve seçildi. Bunu başarı olarak görünüyorsa buna şaşarım. CHP almadan hiçbir tavizi vermez, ilk yerel seçimlerde İl Genel Meclisi oylarını görünce bunun sebebi anlaşılır. Ama iş işten geçmiş olur.

Bu yazı toplam 2656 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR