ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

CHP-İYİ PARTİ-SAADET PARTİSİ TABANI ALIŞTIRIYORLAR

CHP-İYİ PARTİ-SAADET PARTİSİ TABANI ALIŞTIRIYORLAR

Son mahalli seçimlerde CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi seçim ittifakı yaptılar. HDP ise gizli olarak ittifakta yer aldı. İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin tabanı HDP ile ittifaka karşılar. CHP içinde hissedilir derecede HDP’nin ittifakta yer almasına karşı olanlar var.

Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerine ittifak kuran bu partiler HDP ittifakta yer almadıkça hedeflerine ulaşmaları mümkün olmuyor. HDP’yi aleni olarak ittifak içerisinde gösterdiklerinde taban genel merkezlerin istediği yönde oy vermiyor. Geçtiğimiz seçimlerde tabanı küstürmemek için gizli ittifak yolunu seçtiler. Gizli ittifak politikasından HDP rahatsız, onu küstürmek istemiyorlar.

Şimdi başta CHP yeni bir role soyundu. İYİ Parti ve Saadet Partisi’ne ise bu rolde suskun olma yolunu seçmeleri tavsiye edildi ve susuyorlar.

Oynanan oyun şu ‘Halkı ve tabanlarını alıştırma siyaseti’. HDP’li belediye başkanları ‘Teröre destek verdikleri gerekçesiyle görevden alınmamalı’ diyerek HDP’ye destek veriyorlar. Güya demokrasi ayaklarına yatıyor. İleri sürdüğü iddialarla HDP’ye uzak durulmasını isteyen tabanını yatıştırmaya çalışıyor. Şimdi Selahattin Demirtaş’ın yazdığı kitap tiyatro diline dönüştürülerek oynanıyor. O oyuna Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi, Selahattin Demirtaş’ın eşi, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan tiyatroyu beraber seyrediyorlar. Esasında bunlar hazırladıkları tiyatroyu millete seyrettiriyorlar. HDP ile her zaman yakınlaşma oyunlarıyla ittifak partiler tabanlarına HDP’yi kabullenme senaryolarını hazırlıyorlar.

Verdiğimiz şehitleri unutturmaya, gazilerimizin çekmekte olduğu ızdıraplarını unutturmaya çalışıyorlar. PKK destekçisi partiyle açıktan ittifak kurmanın yoluna kaldırım döşüyorlar. Yaptıkları bu ve buna benzer oyunlarla ilk seçimlerde zafer kazanırlarsa vah bu milletin gelecekteki haline.

Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığında ittifak kuran partilerin tabanlarına sesleniyorum. HPD görüşünden ve isteğinden zerre taviz vermiyor. Eğer siz taviz verirseniz ülkemizin mahvına sebep olursunuz, tehlikenin farkına varın, açın gözünüzü.

Bu yazı toplam 2254 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR