ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

CHP, SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMALI

CHP, SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMALI

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Yaşar Tüzün’ün il başkanı, ilçe başkanı ve partililerle yaptığı basın toplantısını geçtiğimiz hafta gazetemizde ve internet sitesinde okudunuz. Tüzün, Belediye hakkında partiye yapılan şikayetleri Başkan Semih Şahin’e parti binasına 14 Mayıs 2020 tarihinde çağırılarak anlatıldığını söylüyor. Seçimlerden 6 ay sonra bir tarih diyebiliriz. Bende aynı tarihlerde halkın şikayetlerini köşemde dile getirdim. Aradan 2,5 sene geçiyor Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanına sözünü geçiremiyor. İktidara gelseler binlerce bürokrata nasıl iş yaptırabilecekler?

Başkan Tüzün’ün basın açıklamasından sonra Ak Parti Belediye meclis grup başkanı Muhammet Karadayı, Tüzün’ün Semih Şahin’le ilgili şikayetleri Belediye meclisinde dile getirdiklerini açıkladı. Aynı şekilde MHP Belediye Meclis grubu başkanı Hamdi Salt da meclis toplantılarında CHP’nin Semih Şahin’e yaptıkları suçlamaları dile getirmelerine rağmen o gün CHP Belediye meclis üyelerinin başkana sahip çıktıklarını sosyal medya hesabından kamuoyuyla paylaştı.

CHP, Semih Şahin’e söz dinletemediğinden şikayet ediyor. Yaptıkları şikayetler onları sorumluluktan kurtarmaz. Ayrıca CHP’nin Belediye başkanlığını kazanmasına sebep olan İYİ Partide aynı suçun ortağıdır. Yaşanan olaylar karşısında suskunluğa bürünse de halk bunu yutmaz.

Ak Parti ve MHP belediye meclis üyelerinin meclis toplantılarında dile getirdikleri konulara karşı oy kullanırken CHP’li ve İYİ Parti meclis üyeleri evet oyu verdiler. CHP grubuna sahip çıkarak red oyu verdirebilirdi. Ama CHP ne yaptı, gündem maddelerine karşı çıkan meclis üyesi Ali Olcay’ı ‘grup kararına uymuyor’ gerekçesiyle disiplin kuruluna verdi.

Başkan Semih Şahin Parti disiplinine uymuyorsa, partili belediye meclis üyeleri yoluyla başkanı yalnız bırakabilirdi. Bütçeyi onaylamayarak Şahin’i hizaya getirebilirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl; ilçe teşkilatı ve Milletvekili Tüzün açıklamalar yaparak sorumluluktan kurtulamaz. Geçen yazımda da belirttiğim gibi partiye yapılan bu zamana kadar ki bütün şikayetleri ve delilleri Cumhuriyet Savcılığına vermeliler. Esasın da savcılık tahkikat açarak CHP’den ellerinde ki bilgileri istemeli.
 

Bu yazı toplam 2026 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR