ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

CHP’deki istifaların gerekçeleri iyi değerlendirilmeli

CHP’deki istifaların gerekçeleri iyi değerlendirilmeli

Belediyede rüşvet alındığı iddiası gündemde olmaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı Metin Yaşar basın toplantısında, rüşvet dedikoduları üzerine “Biz parti olarak belediye başkanımıza gerekli ikazlarımızı yaptık. Sonuçta tasarruf Belediye Başkanımızda, örgüt bir şey yapamaz. Belediye Başkanımıza sorduğumuzda böyle bir şey yapacak konumda olmadığını söyledi” diyor.

Böyle bir açıklama acizliğin ifadesidir. Parti disiplini diye bir sorumluluk var. Belediye Meclis üyeniz parti grup kararına uymadı diye disiplin kuruluna verilebiliyor da, rüşvet alınıyor iddialar bütün kamuoyunda konuşulurken, buna kulak tıkayan, parti teşkilatının uyarılarına kulak tıkayarak reddeden partili Belediye Başkanınıza neden disiplin uygulanmıyor.

“Semih hoca, mühendis, bilgili, tecrübeli, tecrübeyle bilgiyle dürüst bir yönetimle inşaat mühendisi ve öğretim görevlisi, Semih hoca farkı Bilecik’in şansı” propagandasında afişleriyle milletin oyuyla iş başına gelen CHP’li başkan Semih Hoca hakikaten dediğiniz gibi ‘farklı’ çıktı. Bilecik için şans dediniz ama aksine Bilecik için şansızlık oldu.

Ak Parti Belediye Meclis üyesi en az 1 yıl evvel Belediyede ruhsat verilmelerle rüşvet alındığı iddiaları olduğunu meclis toplantısında gündeme getiriyor. Başkan Şahin iddia üzerine soruşturma başlatacağına Karadayı’nın konuşmasını kesiyor.

Yine MHP Belediye Meclis üyesi Hamdi Salt “Komisyonumuz ilk toplantısında İmar Müdürümüz tarafından verilen bilgilerde, belediyemizle hukuki bir bağı olmayan bir arkadaşla davacı arasında pazarlık yapılması” diyor meclis toplantısında. Başkan da karşılık olarak “evet” diyor. İl başkanı Metin Yaşar’ın basın toplantısında Belediye Başkanı “Selçuk Erdağı’nın belediye ile alakası yok. O Kayı A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanı olduğunu söylüyor. Hamdi Salt’ın pazarlık yapan kişinin Selçuk Erdağı olduğunu ima ederek söylüyor, başkan da ‘Evet’ diyor, hani Belediye ile alakası yoktu.

Meclis üyesi aynı meclis toplantısının devamı konuşmasında (tutanaklardan aldım)”Müteahhitler yaptıkları iş dolayısıyla Belediyeyle haşır neşirler. Hiçbir zaman Belediyeyle ters düşmek istemezler. Çünkü siz de duymuşsunuzdur, kulağınıza gelmiştir sağda solda Belediyeye Müteahhitler geliyor, ruhsat almak için her bir müteahhitten 2 bin lira 3 bin lira” diyor. Başkan “yok öyle bir şey” cevabını veriyor. Hatta “Meclisten böyle bir şey konuşulmaz” cevabını vererek milletin seçtiği meclis üyesini konuşturmak istemiyor.

Bakın meclis üyeleri başkanı uyarıyor adam dinlemiyor. Kendi parti teşkilatı söylüyor iddiaları reddediyor. Halbuki bir soruşturma yaptırması gerekirdi, yaptırmıyor.

Kendi partisinden eski bir milletvekili rüşvet iddialarını gündeme getiriyor. Basın yazıyor, başkan kimseyi dinlemiyor, CHP teşkilatı kendilerini dinlemeyen başkan hakkında disiplin mekanizmasını çalıştırmıyor.

Partiden istifa eden 2 yönetim kurulu üyesi gerekçelerinde “İl Yönetim Kurulu adına almış olduğumuz her türlü karar hiçe sayılarak, yapılan basın açıklaması doğrultusunda il yönetimimiz bu şaibeli sürecin yanında durduğunu beyan etmiştir” diyor.

Boşuna mı polis operasyonunun bağıra çağıra geldiğini söylüyoruz.
 

Bu yazı toplam 2888 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR