ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

CHP’lilerin yüzde 83,1’i memnun mu?

CHP’lilerin yüzde 83,1’i memnun mu?

CHP’li tanıdığım bazı arkadaşlar, “CHP içerisinde veya belediye başkanına tenkitlerine yanlış diyemeyiz. Kişiler üzerinden yaptığın muhalefeti ‘İşte bu CHP zihniyetinden kaynaklanıyor’ dediğinizi doğru bulmuyoruz’ diyorlar. 

CHP, 15 yıl aradan sonra Bilecik Belediye Başkanlığını kazandı. Semih Şahin belediye başkanı oldu. Semih Şahin bağımsız belediye başkanı adayı olsaydı başkan olabilir miydi? Hiç kimse olurdu diyemez. Resmi sonuçlarda açıklandığında Semih Şahin belediye başkanı demez. ‘Bilecik Belediye Başkanlığını CHP kazandı. Başkan, Semih Şahin’ der. 

Koltuğa oturduğu andan itibaren yaptığı her ili ve kötü icraat önce partisine sonra başkana kaydedilir. Semih Şahin belediye başkanı olmasa bir gazetecinin kendisiyle ne ilgisi olabilir? 

Başkan Semih Şahin, 2 yıllık icraatından halkın memnun olup olmadığını öğrenmek için anket yaptırdı. Belediyede işçi memur ayırmaksızın halkın bizzat evinin kapısına göndererek ‘Belediyemizin çalışmasından memnun musunuz?’ sorusunu sordurdu. Karşısında, belediyeye işi düştüğünde işini gören memura kaç vatandaş ‘Ben belediyenin çalışmasından memnun değilim’ der hele daha seçimlere 3 yıl varken. Cumhuriyet tarihi boyunca Bilecik’te personeline anket yaptıran başkan hiç olmadı. 

Böyle sıradışı olaya şahit olan vakadan önce başkanın partisi CHP, sonra başkan sorumludur. Esad’ın yüzde 95 oy alarak kazandığı ilan edildi. Sandık başkanı oy pusulasına mührü basıyor, zarfa koyup sandığa atmasını vatandaş yapıyor, böyle bir seçimde yüzde 5 zaiyat bile çok değil mi? 1946 seçimlerinde açık oy gizli gizli tasnif yapıldığını tarihler ve o günün yaşayanları anlatır. Belediye personeline anket yaptırmakta böyle bir seçimin bir başka versiyonu. 

Böyle yanlış bir uygulamanın faturasını neden sadece Başkan Şahin’e çıkartalım. Partisinin şemsiyesi ve destekçisi İYİ Parti sayesinde kazanan Şahin’den evvel CHP ve İYİ Parti bilhare başkan sorumludur. 

Millet İttifakı iktidar olduğunda bütün memurlar, devlet hizmetinde çalışan işçiler anket görevlisi olurlarsa hiç şaşırmayalım. 

Bilecik halkının yüzde 83,1’i belediye çalışmalarından memnunmuş. Belediye bilboardlara öyle ilanlar vermiş. Ben yaptım oldu anlayışıyla anket yaptığına göre yüzde 83,1 bile az. Merak ediyorum sadece CHP’liler arasında bağımsız bir anketçiyle çalışma yaptırılsa bile yüzde 83,1 memnuniyet oranını tutturabilir misiniz? Bütçesine kendi meclis üyelerinden bile tam oy alamayan belediye başkanı halka şirin görünmeye çalışıyor.   


 

Bu yazı toplam 1602 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR