ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

CHP’nin Başardığı tek şey 5 yılda Bilecik’i bitirmek oldu

CHP’nin Başardığı tek şey 5 yılda Bilecik’i bitirmek oldu

Başlığı, İstanbul Ak Parti Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un Ekrem İmamoğlu için “5 yılda başlayıp da bitirdiği tek şey İstanbul oldu. İstanbul’u bitirmek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar” sözlerinden atıf yaparak “CHP’nin başardığı tek şey 5 yılda Bilecik’i bitirdiler” dedim. İlave olarak, Bilecik’i bitirmek için ellerinden geleni yaptılar.
Bilecik halkı CHP’ye güvenerek, teslim ettiği Semih Şahin ile başlayan başkanlık serüvenine rüşvet olayı ekleyerek 4. Başkan ile 31 Mart seçimlerine ramak kaldı. 2019 seçimlerine “Üniversite hocası, Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı, Fen İşleri Müdürü” ilanlarıyla milletin oyunu aldılar. İyi parti ile birleşerek kazandıkları Belediye Başkanlığını, 5 yıl sonuna kadar geçinmeyi başaramadıkları başkanlığı, İyi Parti’nin oylarıyla kaybettiler.
“Cumhuriyeti biz kurduk, çok partili demokrasiyi ülkeye biz getirdik” diyen CHP kurallara göre siyaset yapmayı öğrenemedi. İç siyasette kavgalardan milleti düşünmeyen bu parti Bilecik’in beş yılını heba etti: Halen de parti içi kavgalar, bütün hızıyla devam ediyor.
İl Başkanlığı Kongresinde Milletvekili Tüzün’ün istemediği aday Ali Akyüz seçimi kazanarak il başkanı oldu. Akyüz kongrede adaylık seçimlerini delegenin oyuyla sandıkta belirleyecekleri sözünü verdi. Genel Merkez’de aynı sözü vermesine rağmen caydı, haliyle Bilecik’te de yaptırmadı. CHP İl Başkanlığı Bilecik ve Bozüyük’te 5 kişilik İl Genel Meclis adaylarını açıkladı. Sıralamaya itiraz eden önce Bozüyük, arkasından Bilecik adayları “Aday belirleme ve sıralama yetkisi tüzüğümüzce, CHP Genel Merkezi MYK yetkisine bağlıdır…” diyerek itiraz etti, yetki MYK’nındır dedi.
Rüşvet skandalından sonra İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Semih Şahin’in yerine kaçıncı başkan vekili seçilmesi beceriksizliğine sebep olan CHP, akıl almaz beceriksizliğine İl Genel Meclisi üyeliği sıralamasında da gösterdi. Genel merkez kararı da bunun ispatıdır.
Geçtiğimiz günlerde CHP’li bir arkadaşım, Milletvekili Tüzün ile merkez ilçe ve il teşkilatı arasında yaşanan Belediye Meclis Üyeliği isimleri üzerinde yaşananları anlattı.
Merkez İlçe ve İl, Bilecik Belediye Meclis üyelerinin kamuoyuna henüz açıklanmayan listeyi hazırlıyorlar. Tüzün kendisine haber verilmeden hazırlanan listeye Genel Merkez nezdinde itiraz ediyor. Genel Merkez İl Başkanını Ankara’ya çağırıyor.
Milletvekilinin itirazını ve beraber hareket etmelerini istiyor. Muhatabıma başkan adayı Melek Hanım bu kavgaların içinde mi? neresinde diye sordum. Cevap “Melek Hanım konuşmasa da Milletvekilinin tarafında olduğunu hissettiriyor. Daha doğrusu o İmamoğlu’nun yanında.
İl teşkilatı bir mimar bayanı listeye yazmış, Melek Hanım Belediye Meclisinde mimar olarak kimsenin yazılmasını istemiyor” dedi.
CHP’de Belediye Meclis Üyeliği bile parti içinde, Milletvekili ve teşkilatta çekişmelere sebep oluyor. Niye acaba, olur tabi kazanırlarsa geçtiğimiz dönemde kaç meclis üyesi başkan seçildi, ilerisini düşünüyorlar, senin adamın, benim adamım çoğunluğu sağlansın, kavga büyük. Milletimizin feraseti bir beş yıl daha ziyan olmasını önler.

Bu yazı toplam 1492 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR