ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

CHP’NİN DİN HÜRRİYETİ ANLAYIŞI

CHP’NİN DİN HÜRRİYETİ ANLAYIŞI

Muharrem İnce, partisi CHP tarafından Cumhurbaşkanlığına aday gösterildi. İnce maşallah ne kadar da dindarmış. Abdestsiz dışarıya çıkmazmış, dindar nesil erişmesine taraftarmış, kindar nesil olsun istemezmiş. Ayetelkürsiyi ağzından düşürmezmiş. 

Aynı Muharrem İnce geçen yıl bir televizyon programında CHP döneminde camilerin kapatıldığı, dini neşriyatın yasak edildiği ile ilgili sorulara aslı olmadığını söylemişti.

Bundan 53 yıl evvel yayınlanan Yeni İstiklal Gazetesinin 7 Temmuz 1965 yılında 204 nolu sayısında CHP devrinin dine bakış açısıyla ilgili yayınlanan bir vesikayı aşağıda sizlere takdim ediyorum. O günden bugüne CHP’nin dinimizle ilgili bakışı hiç değişmedi.

Ömer Rıza Doğrul isimli din alimi Peygamberimizin (S.A.) hayatına dair bir eser neşrediyor. Dahiliye vekaleti (İçişleri Bakanlığı) tarafından eser toplattırılıyor. Eserin naşiri Eşeref Edip Bey toplattırma sebebini soruyor. Dahiliye vekaletine bağlı matbuat umum müdürünün verdiği cevap.

sadi-erdal.jpg

“Gazeteciler hapisanede, aydınlar susturuluyor, tek adam devri, diktatör…” diye feryat eden CHP, işte senin ne olduğunun ispatı.

Sandığa giden halkım iyi düşün, başına geleceklerinin hesabını yap.

 

Bu yazı toplam 2268 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR