ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

CHP’Yİ BİRDE BU YÖNÜYLE DÜŞÜNELİM

CHP’Yİ BİRDE BU YÖNÜYLE DÜŞÜNELİM

    Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Akparti’de üç dönem kuralı tekrar seçim kararıyla askıya alınmasına şöyle diyor ‘‘Eskiye rağbet olsaydı bitpazarına nur yağardı. 13 yılda O ekip Türkiye’yi bu hale getirdi.’’

    Kılıçdaroğlu’na göre Akparti 13 yıllık iktidarı döneminde ülkeyi ilerletmemiş belki de geriye götürmüş veya yerinde saydırmış.

     Kılıçdaroğlu’nun bu konuşmasından sonra şöyle düşündüm. 1950 yılında iktidara gelen Demokrat Parti Devlet yollarını genişletti asfalt yol yaptı. Zamanın Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı İsmet İnönü ‘‘Havaalanı mı yapıyorsunuz?’’ diye karşı çıkmıştı. 

    Birinci Boğaz köprüsüne karşı çıkmıştı. Aynı gerekçelerle ikinci köprüye de karşı çıktılar. Çeşitli bahanelerle üçüncüsüne de karşı çıkıyorlar. 

    Rahmetli Erbakan siyasi hayata atıldığında ağır sanayi kuracağını her konuşmasında söylerdi. Kısa zamanlarda koalisyonlarla geldiği iktidarda Organize sanayileri O’nun zamanında kuruldu. İlimizin 1 Organize sanayide o devrede kuruldu. Aselsan, Tusaş, Tümosan yine Erbakan’ın kurduğu şirketler. Bütün bunlara CHP karşı çıktı ve Erbakan’ı alaya aldı.

    Gezi olayları sırasında bazı sivil toplum kuruluşları Başbakan Bülent Arınç’ı ziyaretlerinden sonra yaptıkları açıklamalarla ‘‘Hükümet İstanbul 3. Havaalanı inşaatından, Kanal İstanbul projesinden, 3. Boğaz Köprüsü’nün yapılmasından vazgeçilmesini istediler. Cumhuriyet Halk Partisi de bunların arkasında durdu.

    Akparti iktidarını ‘’13 yılda Türkiye’yi bu hale getirdi.’’ diyerek kötümserlikle itham ediyor.

    Okuyucularımı şöyle bir düşünceye davet ediyorum. Havaalanı mı yapacaksınız dediği yollar bugün daha da genişletildi oto yollar oldu. Tek gidiş gelişti yolara çıkan CHP oto yolları haliyle istemezdi. Diyelim ki 1950’li yıllardan evvelki yollarla yetindik. CHP’nin karşı çıktığı 1. 2. 3. köprüler yapılmadı. Organize Sanayi bölgeleri kurulmamış olsaydı. Sağlık alanında tedbirler alınmış olmasaydı (CHP buna da karşı çıkmıştı) ülke bu gün ne halde olurdu? CHP’nin iktidara karşı muhalefet yaparken birde bu yönü düşünelim.

Bu yazı toplam 1107 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR