ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

DAHA ÇOK 'VATANDAŞ BİZE NEDEN OY VERMİYOR?' ANKETLERİ YAPARSINIZ

DAHA ÇOK 'VATANDAŞ BİZE NEDEN OY VERMİYOR?' ANKETLERİ YAPARSINIZ

Gazeteci Süleyman Özışık, CHP’nin “vatandaş bize neden oy vermiyor” diye bir anket yaptırdığını yazdı. Vatandaşın CHP’nin anketine kimi <PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP ile işbirliği yaptığınız için” demiş. Kimisi “darbe öncesi ve sonrası FETÖ teröristleriyle el ele kol kola olduğunuz için” demiş. Kimi “heykel partisi olduğunuz için” demiş. Kimilerinin de “inanç özgürlüğüne saygınız olmadığı için” diye cevap verdiğini belirtti. 

Vatandaşın neden oy vermediklerini söylediklerinde fazlası vardır, eksiği yoktur.  31 Mart yerel seçimlerinde İyi Parti ile ittifak görüşmelerinde aleni açıklamalar yaparken, HDP ile milletin tepkisinden çekindiğinden gizli görüşüyor. Onların nazarında millet cahil ya, gizli görüşmelerini nasıl anlayacak? Yaptıkları ankette millet cevabını verse de bu tokat gibi cevapları umursamaz. Yetmiş yıldır her seçimde kaybediyorlar yine umursamıyorlar. 

Geçtiğimiz yılbaşında Edirne’ye Yunan ve Bulgar turistler için “Edirne’ye hoş geldiniz” yerine “Hadrianoupolis’e hoşgeldiniz” yazan CHP’li belediye başkanı.

Çanakkale Belediye Başkanı da CHP’li. Vefat ettiği yıllar olmuş rahmetli Cahit Zarifoğlu’nun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okunması tavsiye edilen kitaplar rasında yer alan “Bir Değirmendir Bu Dünya” isimli eserinde “Cihad’ın bir alanı, İslam düşmanlarıyla savaşmayı, diğer alanı ise nefsin basit istekleriyle mücadele etmeyi kapsar. Birinde, İslam toplumunu düşman toplumlar karşısında muzaffer kılmak, diğerinde bireyi iç düşmanları karşısında yenilgiden kurtarmak söz konusudur.” Cümlelerinde <Cihad> kelimesi geçiyor diye rahatsız olan CHP Milletvekili ve CHP’li belediye başkanı kitabı baskı kurarak okuma listesinden çıkarttırıyorlar. Yerine Kemal Tahir’in “Esir Şehrin İnsanları” isimli kitabı konuluyor. Bu kitapta onların baskısıyla mı kondu bilmiyorum. Kemal Tahir’in bu kitabındaysa lezbiyenlik, homoluk, o…pu ifadeleri sık sık geçiyor. Cihat kelimesine karşı çıkanlar yukarıda terbiyesiz ifadeler içeren kitaplara ses çıkarmıyorlar.

Almanya’da HDP’lilerle aynı fikirde olan Alman milletvekilini ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu’na seçmen tepkili. 

Yine Sezgin Tanrıkulu adlı CHP Milletvekilinin Abdullah Öcalan’ın avukatlık yapmasına, bu milletvekilinin Türkiye’nin silah sanayisinde gelişmesine karşı çıkmasına Türk halkı karşı. 

Cezaevinde yatmakta olan HDP eski milletvekillerini ziyaret eden CHP’lilere her Türk vatandaşı karşı, CHP seçmeni de karşı.

Kıbrıs’ta yaşanan her olayda parmağı olan, Kıbrıs Türklerini cinayetlerle bitirmeye çalışan Makarios Heykelini Beylik düzü ilçesine diken CHP’li Ekrem İmamoğlu. CHP bu adamı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı aday olarak gösterdi.

“Vatandaş bize niye oy vermiyor?” anketleri yapar, vatandaşın verdiği cevapları kaale almazsanız daha çok yıllar “neden oy alamıyoruz anketleri yaparsınız, çok…”

Bu yazı toplam 1470 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR