ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

DEDEDEN TORUNA

DEDEDEN TORUNA

07 Şubat 1989 yılında kuruluşu gerçekleşen Sakarya Gazetesi 27 yıldır yayın hayatını sürdürüyor. 2005 yılına kadar haftalık olarak yayınlanan Sakarya o tarihten bu yana günlük neşrediliyor.

Sakarya yayın hayatına başladığından bugüne “Eğriye eğri, doğruya doğru" demeye de devam edecek. Doğruyu ve eğriyi nasıl bileceksiniz diyen çıkabilir. Bunları biz belirlemiyoruz, belirten ve bildiren, ortaya konan emredilen nizama riayet ediyoruz. O nizamı koyan kainatı yaratan Allah, bize bildiren O’nun Resulü Hz. Peygamberimiz. İnsanız, hatasız kul olmaz, olur diyen şirk koşar. Hatalarımızla, sevaplarımızla Allah bizleri kabul etsin.

Sakarya bu ruhla başladığı yayın hayatında bugüne kadar hiç tekzip yayınlayan gazete olmadı. Basının kıymetini bilen, kamuoyunun doğru bilgilendirme amacıyla Osmaneli’nde Osmaneli Haber Gazetesinin çıkmasını Sakarya Gazetesi destek verdi. Oğlum Mehmet Erdal Sakarya’nın günlük yayınlanmaya başladığından bu yana sayfa editörlüğünü yaptı, tecrübeli bir gazeteci. Osmaneli Haberi’in Sakarya Gazetesi ciddiyetinde devam ettirir.

Sakarya Gazetesi’ne kardeş mi, evlat mı, yoksa torun mu geldi diyelim? Bozüyük’te yayınlanan “Yeni Bozüyük Gazetesi torunum A.Kadir Erdal tarafından alındı. Torunumun olduğuna göre Sakarya Gazetesi’nin (eski tabirle) rahle-i tedrisinden geçti. Aynı ruh ve ciddiyetle yayın hayatını sürdüreceğine inanıyorum.

Yeni Bozüyük Gazetesi beyefendi kişiliğiyle kamuoyunda tanınan rahmetli Sabri Devrim tarafından kuruldu, yine rahmetli Ekrem Yetkinler tarafından vefatına kadar devam ettirildi. 10 yıldır eşi Kevser Yetkinler hanımefendi büyük gayretle gazeteyi her gün çıkmasını sağladı. Epey alıcı çıkmasına rağmen Kevser Hanım “Sakarya’yı çıktığından buyana takip ediyorum, gazeteciliği hakkıyla yerine getiriyorsunuz. Satacağım gazetenin emin ellerde almasını istiyorum…” diyerek bizi tercih ettiğinden teşekkür ediyorum. Gazeteye geçmişte emeği geçen merhum sahiplerine Allah’tan rahmet dilerim.

Gazetemiz Sakarya bu yıl içinde "Dededen Toruna" adıyla röportaj dizisi yayınlamıştı. A.Kadir Erdal Yeni Bozüyük'ü satın alarak "Deden Toruna" röportaj dizisinde yer almaya hak kazandı. 

Gazetenin yeni sahibi torunum A.Kadir Erdal’a uzun ömürler ve yaşadığı müddetçe aldığı terbiye şuuruna uygun çalışmalar dilerim.

 

Bu yazı toplam 3805 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR