ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

DEDİKODU DEĞİL

DEDİKODU DEĞİL

Geçen haftaki yazımda Devlet Bahçeli'nin Ecevit ile kurduğu koalisyon hükümetleri döneminde "Devlete ait tatil yerlerinin girişlerine "İçeriye başörtülüler ve köpekler giremez" levhaları asıldı demiştim.

Salim özcan isimli bir okuyucum aşağıdaki yorumu göndermiş: "Hangi devlet kurumuna o bahsettiğiniz yazı asılmış? Böyle safsataları gerçekmiş gibi yazıp daha ne elde etmek istiyorsunuz. Gazetecilik belgeyle yapılır dedikodu ile değil"

Okuduğunuz gibi hangi devlet kurumuna asıldığını soruyor, safsata yazdığımı, gazeteciliğin belgeyle yapılacağını söylüyor. Doğru da söylüyor.

Bazı sosyal tesislere "köpekler ve başörtülüler giremez" asılı yazıları iki binli yıllarda basında hem okumuş hemde fotoğrafları çekilmiş olarak yayınlandığını görmüştüm. Doğrusu bir gün benden belge isteneceğini düşünmemiştim. İnternet sağolsun imdadıma yetişti. 

26 Mart 2009 tarihli Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut "Başörtülüler ve Köpekler Giremez" başlıklı yazısında "Bundan yaklaşık on dört yıl önceydi. 20 Mayıs 2000 tarihinde, yeni milenyuma yakışır (!) bir kepazeliğe daha imza atılmış, ANAP+CHP+MHP hükümetinde, Devlet Planlama Teşkilatı sosyal tesislerle ilgili bir genelge yayınlayarak, bu tesislere “Başörtülülerin” ve “Evcil Hayvanların” alınmamasını emretmişti. Basına yansıdığı kadarıyla Abant tesisleri ve Üsküdar’daki SSK Sosyal tesislerinin kapılarına da “Köpekler ve Başörtülüler Giremez” yazılmış, gösterilen tepki üzerine sonradan bu yazılar kaldırılmıştı. Milletin Meclisinde milletin oylarıyla seçilen başörtülü kardeşimize CHP’lilerce reva görülen linç eylemi ve buna suskun kalan MHP milletvekilleri de gözlerimizin önünden, acıyla yoğrulmuş bir film şeridi gibi tekrar geçmekte adeta. “Millete ve milletin değerlerine rağmen milliyetçilik” tutmamıştı, tutamazdı da. Bu tavrın cevabını da milletimizin engin sağduyusu hiç geciktirmeden vermişti nitekim..."diyor.

Yine gazeteci Hasan Karakaya 4 Temmuz 2007 tarihli yazısında:

TÜRBANA VE EVCİL HAYVANA YASAK!”

“Bahçeli’ye bağlı DPT Müsteşarlığı”nın Genel Sekreteri Servet Korkut’un imzasını taşıyan 20 Mayıs 2000 tarihli genelgenin “8. madde”sinde denilir ki;

“Sitelerimizde konaklayacak olanların site içinde çağdaş ortama uygun kıyafetler ve davranışlar içinde bulunmaları gerekmektedir... Çarşaf, türban, tesettür ve benzeri kıyafetler yasaktır... Siteye evcil hayvan getirilemez...”

Kimdir bu genelgeyi yayınlayan?..

Devlet Planlama Teşkilatı!..

Kime bağlıdır?.. Devlet Bahçeli’ye!..

Düşünebiliyor musunuz;

Devlet Bahçeli gibi bir insan; Çorum’da “başörtüsü dramı”ndan söz edip, “biz çözeceğiz” diye kükrüyor, ama 18 ay 20 gün sonra, “Başbakan Yardımcılığı koltuğu”na oturduğu Ankara’da; “başörtülü”ler ile “evcil hayvan”ları aynı kefeye koyan genelge karşısında sessiz kalıyor!..

Anlayacağınız;

Çorum’da “kurt” rolünde, Ankara’ya gelince “kuzu”ların sessizliği!..

Bunları tekrar hatırlattım ki;

“Çorum’da coşan, Ankara’da şaşan” Devlet Bey’i iyi tanıyın!..

Bilin ki, Erzurum’da “ip atan” Devlet Bey, Ankara’da yine “ip atlamaya” başlayacaktır!..

Değil mi ki; “çarşaf ve türbanlılar” ile “evcil hayvanlar”ı aynı kategoriye sokmuştur, söyleyecek başka bir sözüm yok!..

Pardon, son bir sözüm daha var:

“Bahçeli’den ne bağ olur, ne bostan!..

Olsa olsa, CHP’ye baston olur!"

Bu hususta haber ve köşe yazıları 2000'li yıllarda çok yazıldı. Bugüne kadar Devlet Bahçeli'den ve MHP'den bir yalanlama olmadı.

Okuduğunuz gibi Sayın Hasan Karakaya resmi gazetede yayınlanan genelgenin tarihini veriyor. İsteyen araştırma yapabilir...

Bu yazı toplam 1283 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR