ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

DERS ALDILAR MI DERSİNİZ?

DERS ALDILAR MI DERSİNİZ?

Geçtiğimiz hafta sonu Ak Partinin Osmaneli’de ilk kurucu ekipte yeralan İbrahim Polat’ın açıklamaları kamuoyunun gündemine oturdu.

İbrahim Polat Ak Partinin kuruluşundan sonra il, ilçe teşkilatları kuruluşunda Osmaneli ilçe teşkilatının kurucuları arasında yer almış ilçe başkanlığı yapmış partinin ilk il genel meclis üyeliğine seçilen, 2 dönem yine seçilen ve partisinin il genel meclisi üyelerinin grup başkanlığını yaptı. 3. Dönem adayları arasında ismi geçmedi.

Osmaneli Ziraat Odası başkanlığı yapmak istediğini il genel meclisi üyesiyken biliyordum.

3. dönem il genel meclisine aday olmak istemişti. Parti içersindeki mücadelelerden dolayı aday gösterilmedi.

Polat Ziraat Odası başkanı olmak için çalışmalara başladı. Önce mevcut Ziraat Odasının delege seçimlerine itiraz etti. Kendisinin delege yapılmamasına karşı basına açıklamalar yaptı. Çünkü delege olmazsa odanın tüzüğü gereği oda başkanlığına aday olamıyordu. Yaptığı mücadele muvaffak oldu. Delegeliği elde etti başkanlığa adaylığını açıkladı.

Ak Parti Osmaneli ilçe başkan yardımcısı bir kişide oda başkanlığına soyundu. Bu açıklamayla iki adayında aynı siyasi ekipte yeralmasından dolayı, başkanlığını yürütmekte olan adayın şansını yükseltti. 

Ak Parti il teşkilatı tehlikeyi gördüğü için sonradan adaylığını açıklayan ilçe başkan yardımcısına adaylıktan vazgeçmesi için telkinde bulundukları bilgisini aldım.

Neticede yapılan seçimler il teşkilatının tehlikeyi gördüğü gibi sonuçlandı. İbrahim Polat 10, ilçe başkan yardımcısı adayı 9 ve Ziraat Odası Başkanlığını yürüten Ertuğrul Ünver 14 oy alarak başkanlığı kazandı.

İbrahim Polat yaptığı basın açıklamasıyla parti içersinde mücadelenin kurbanı olduğunu söyleyerek seçim arifesinde partisine zarar verici açıklamalarda bulundu.

Polat açıklamalarında haklı olabilir, nihayetinde partisi ona 10 yıl millete hizmet etme yetkisi vermiş. Bir haksızlığa uğradıysa seçimlerden sonra mücadelesini parti içersinde devam ettirmeliydi. Bugün yaptığı gibi basına açıklamalar yapabilirdi.

Polat’a seçim sırasında zehir zemberek açıklamalar yapmaması yönünde ikazda bulunan dostları olmasına rağmen o “açıklama yap, şunu da söyle, bunu da söyle” diyenleri dinledi diye düşünüyorum. Zaman ilerledikçe Polat kimin dostça tavsiyede bulunduğunu idrak edecektir.

İl teşkilatının tavsiyelerine duyarsız kalan Osmaneli ilçe teşkilatı ağır yenilginin faturasını ödemeli.

Polat yaptığı açıklamayla partisini ne kadar zor duruma düşürdüyse, ilçe teşkilatı da İl’in ikazlarını dikkate almayarak partilerine aynı zararı verdiler. Ders aldılar mı dersiniz?

Bu yazı toplam 1232 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR