ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Doğmamış çocuğa don biçtiler

Doğmamış çocuğa don biçtiler

İki hafta evvelki yazımda Bayraktar, Roketsan, Aselsan korunmalı tarihten ders almalıyız demiştim. Altılı masa mutabakat metnini açıkladı, bu metne güya iktidara gelirlerse hükümet icraatı da diyebiliriz.

Mutabakat metninde “Konsolidasyon, stratejik satın almalar, birleşmeler, girişim sermayesi yatırımı ve etkin planlama ile özel sektörün de aktif desteğiyle…” yani demek istiyorlarki, stratejik öneme sahip dediğimiz Roketsan, Aselsan, Makine Kimya, Havelsan, TAİ, TEİ gibi şirketleri iktidara geldiğimizde özel sektöre satacağız. Bunun açıkça manası bundan 70-80 sene evvel silah, uçak yapan iş adamları nasıl yok edildiyse milletin gözbebeği yukarıda saydığım şirketleri bir şekilde yok edeceğiz. Zaten Ali Babacan boşuna mı “Avrupa’dan aferin bekliyoruz.” dedi.

Muhalefet devamlı “Devlete ait ne varsa özelleştirdiniz, sattınız" diyerek Ak Parti iktidarını suçluyor, devam da ediyor. Kendileri ülkeyi koruyarak silah üreten şirketleri satacaklarını vaat ediyorlar.

Bundan üç sene evvel 20 Ocak 2020, yine 16 Şubat 2021 tarihlerinde “CHP-İYİ Parti ortakları tabanı alıştırmaya devam ediyorlar.” diye yazılarım aynen çıktı. Her iki partiye Saadet, DP, Gelecek ve Deva Partisi de katılarak seçmenlerine HDP’yi kabullendirmeye çalışıyorlar. Halka açıkladıkları mutabakat metninde PKK’nın yavrusu HDP’yi darıltmamak için ellerinden geleni yapmışlar. Sanki ülkede PKK belası yokmuş gibi PKK ile mücadeleden tek kelime etmiyorlar. PKK’ya para aktaran belediyelere kayyum atanmaması için çalışmalar yapacaklarını, devletin elindeki bazı imkanları yerel idarelere devredeceklerini, Valilerin yetkilerini kısacaklarını, belediyelere vereceklerini açıkladılar.

Ortada lider yok, liderin yapacaklarını açıklıyorlar. Doğmamış çocuğa don biçmek buna denir. Siz bu milletin 40 bin şehidinin kemiklerini sızlatacağını mı sanıyorsunuz!
 

Bu yazı toplam 2272 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR