ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

DP Menderes’in, SP Erbakan’ın kemiklerini sızlatıyor

DP Menderes’in, SP Erbakan’ın kemiklerini sızlatıyor

Atalarımızın “Laf dokuz boğum, sekizini yut, birini söyle” atasözünü duymayan veya duymazlığa gelen Ekrem İmamoğlu, devletin valisine “İt” dedi, belediye meclis üyesine küfür etti. Diline her geleni söylemeyi itiyat haline getirdi. Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar hesabı yüksek seçim kurulu üyelerine “Ahmak” deyince, çekirgenin üçüncü sıçrayışta yakalandığı gibi mahkeme İmamoğlu’nu affetmedi. 

Kimsenin ceza yemesine sevinecek değilim, yalnız 60-65 yıldır partileri kapatılanlar, başbakanı, bakanları asılanlar, milletvekilleri hapislerde çürütülenler ve o partiye oy verenler, kuyruk, zararlılar denilerek ayıplandılar. CHP meydanlarda “Hürriyet mitingleri” düzenledi. 

Ne yazık ki Demokrat Parti’yi kuran Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam sehpasında şehit edildiğine inanan bu milletin görüşüne rağmen, Demokrat Parti’ye sahip çıkıyoruz iddiasıyla bu partinin başındaki zat, Menderes’in asılmasına alkış tutanlarla beraber hareket ederek rahmetli Adnan beyin ve arkadaşlarının kemiklerini sızlatıyor. 

Merhum Necmettin Erbakan 29 Ocak 1970 yılında Milli Nizam partisini kurdu. Rahmetli İrfan Bilecen ile beraber 5 arkadaş Bilecik il teşkilatını kurduk. On beş ay sonra partimiz kapatıldı. Meydanlarda bırakın hakkımızı aramayı, emniyette bu fikirde tekrar parti kurulursa il teşkilatı kurmamamız yönünde tehdit edildik. 

1972 senesinde kurulan Milli Selamet Partisi’nin il yönetiminin rahmetli İrfan Bilecen başkanlığında tekrar kurduk. 12 Eylül ihtilalinde bütün partiler kapatıldı, partilerin liderlerine ve parti yöneticilerine 5 yıl siyaset yasağı geldi. 

Erbakan siyasi yasaklı olduğu için arkadaşlarına Refah Partisini kurdurdu. Yasaklar kaldırıldıktan sonra partinin başına geçti. 1995 genel seçimlerinde yüzde 21.7 oyla birinci parti oldu. Doğru Yol Partisi ile koalisyon kurdu. Başbakanlığı sırasında Erbakan’ın başına gelmeyen kalmadı. 1998 yılında Refah Partisi kapatıldı, Erbakan’a tekrar 5 yıl siyasi yasak getirildi. Ne meydanlara inen oldu ne de ona buna ahmak diyen. 

Erbakan arkadaşlarına Fazilet Partisini kurdurdu. Anayasa Mahkemesi Fazilet Partisi’ni de kapattı. Yine karar sessiz ve sakin karşılandı. 

Arkasından Saadet Partisi kuruldu. Erbakan’a iftiralar atıldı trilyon davası açıldı, ceza aldı. AK Parti iktidara geldi, Erbakan’ı cezaevine gitmekten kurtardı. 

Tüm bunları yaşamış birisi olarak anlattım. Altılı Masa CHP’nin taktikleriyle kuruldu. 12 Eylül darbecilerinin bütün partileri kapatma kararı haricinde, 27 Mayıs İhtilali ve Erbakan’ın partileri kapatıldığında CHP kararları güle oynaya karşıladı. Demokrat Parti’nin Menderes’in kemiklerini sızlattığı gibi Saadet Partisi de CHP’nin peşine takılarak 6’lı masada yer aldı. Erbakan’ın kemiklerini sızlatıyor. 

CHP’nin tek parti döneminde yaşayanlar hemen hemen kalmadı. Onlardan, evlatlar ve torunlar dinledikleriyle çok partili dönemde CHP’yi tek başına iktidara getirmedi. CHP’yi hedef almayan hiçbir parti iktidar yüzü göremez. İlk seçimlerde iktidara gelmesi mümkün olmayan Altılı Masa içinde yer alan partilerde sönmeye, yok olmaya mahkum olacaklar. 

Yukarıda kapatılan partileri anlattım. Mahkeme kararlarına karşı nasıl davrandıklarını yazdım. Ekrem İmamoğlu ve yandaşlarının mahkeme kararını nasıl karşıladıklarını görüyoruz. Bunlar bir de iktidara gelseler ne olur. 

AK Parti’yi mahkemelere karışmakla suçluyorlar. AK Parti iktidarken Anayasa Mahkemesi kapatılmaya kalkılmadı mı?

NOT: Geçen haftaki yazım üzerine sayın Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı telefonla arayarak çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Kendisine ilgisi için teşekkür ediyorum. Belediye basın bürosundan gelen açıklamayı yayınladığımız için yeniden köşemde değerlendirme gereği duymadım. Yazımın içeriğinde yer alan cadde ve sokaklardaki çalışmaların en kısa zamanda bitirileceği kanaatine ulaştım.
 

Bu yazı toplam 1894 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR